Ook dit schooljaar kiezen de oudste groepen leerlingen van de basisscholen in Voorschoten welke films we draaien! Iedere maand  is er een andere school aan de beurt om de keuzefilm te bepalen.*

Op 16 februari heeft basisschool De Vos (Multatulilaan) ’n eigen keuzefilmavond. Ze hebben uit deze films gekozen en dit is de uitslag:
Ferdinand: 42 stemmen
Kapitein Onderbroek: 31 stemmen
Early Man: 13 stemmen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ferdinand is ’n 3D animatiefilm, familiefilm, 108 min. kijkwijzer: 6+
Ferdinand speelt zich af in Spanje en gaat over ’n grote stier met een klein hartje. Omdat sommige mensen denken dat hij ’n gevaarlijk beest is, wordt hij gevangen genomen en weggevoerd. Maar hij is vastberaden om terug te gaan naar zijn familie en samen met een bont gezelschap gaat hij op avontuur. 
Ferdinand bewijst dat je je stierlijk kunt vergissen als je enkel op iemands uiterlijk afgaat. Een film van Blue Sky Studios en Carlos Saldanha, de regisseur van Rio. Geïnspireerd op ’t boek “The Story of Ferdinand” van Munro Leaf en Robert Lawson.

Kortingskaartjes (€ 6,-) voor deze voorstelling zijn op school te reserveren. Vraag naar de intekenlijst!

AAAAAAAA


*Hoe werkt het?

De leerlingen krijgen op school een stemformulier waarmee ze stemmen op één van 3 voorgestelde films. Na het tellen van de stemmen weten we welke film de keuzefilm van de school is. Uiteraard hopen we dat veel  leerlingen naar ‘hun’ film komen kijken. De bioscoop heeft 80 plaatsen.  Reserveren kan door in te tekenen op de gastenlijst via school. Ook aan de kassa van de bioscoop kunnen kaartjes worden gekocht. Een kaartje kost € 6,- / €  7,- bij 3D-films ( voor de school die de film gekozen heeft geldt ’n € 1,- korting)

Let op: De filmavond is een reguliere voorstelling van Stichting Kinderfilmtheater Voorschoten en er zal dus geen begeleiding zijn vanuit de school. Het bezoek aan de bioscoop gebeurt op eigen gelegenheid en voor eigen verantwoording.