Filmcursus Amerikaanse filmgeschiedenis door Dana Linssen – november-december 2017

Vier cursusavonden

Filmjournaliste Dana Linssen (NRC Handelsblad / De Filmkrant) neemt filmcursisten vier avonden mee door de filmgeschiedenis van de Verenigde Staten aan de hand van de documentaire  “A Personal Journey with Martin Scorsese Through American Movies“. Op vier vrijdagavonden (3 en 17 november en 1 en 15 december) presenteert Dana Linssen een filmcollege van circa 30 minuten met filmfragmenten.  Na een pauze volgt een deel van de documentaire van de beroemde regisseur Martin Scorsese (circa 60 min.).

Optioneel: 4 x film aansluitend bij de cursus

Op vrijdagvonden in november en december vertoont Filmtheater Voorschoten digitaal gerestaureerde klassiekers van Martin Scorsese tegen regulier tarief (€ 8,-): Taxi Driver (10 november, 16+), Raging Bull (24 november, 16+), Goodfellas (8 december, 16+) en de familiefilm Hugo in 3D (22 december, 9+).

Prijzen

De prijs van de filmcursus van vier cursusavonden met Dana Linssen bedraagt € 40,-. De “pakket-prijs” van de cursus plus de vier films is €.60,- . Enkele bijeenkomsten bijwonen kan ook à € 12,50 per avond. Deze opties zijn te vinden in de online-bestelmogelijkheid   Toegangsbewijzen zijn ook aan de kassa te koop.