In november en december staat er wederom een Filmcursus op het programma. De inschrijving  wordt binnenkort geopend!

Filmjournaliste Dana Linssen (NRC Handelsblad / De Filmkrant) neemt filmcursisten vier avonden mee door de filmgeschiedenis van de Verenigde Staten aan de hand van de documentaire  “A Personal Journey with Martin Scorsese Through American Movies”. Op vier vrijdagavonden (onder voorbehoud: 3 en 17 november en 1 en 15 december) presenteert Dana Linssen een filmcollege van circa 30 minuten met filmfragmenten.  Na een pauze volgt een deel van de documentaire van de beroemde regisseur Martin Scorsese (circa 60 min.).

Op vrijdagvonden in november en december vertoont Filmtheater Voorschoten digitaal gerestaureerde klassiekers van Martin Scorsese tegen regulier tarief (€ 8,-): Taxi Driver (10 november, 16+), Raging Bull (24 november, 16+), Goodfellas (8 december, 16+) en de familiefilm Hugo in 3D (22 december, 9+).

Filmliefhebbers die zich willen inschrijven voor de cursus van Dana Linssen kunnen voor € 60,- zowel de vier cursusavonden als de vier Scorsese-films bezoeken. De prijs van alleen de vier cursusavonden bedraagt € 40,-