After Love
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Genre:
Drama, Verwacht
Releasedatum:
VK 2020-Releasedatum 25-08-2022
Speelduur:
1 uur 29 minuten
Regisseur:
Aleem Khan
Acteurs:
Nathalie Richard, Joanna Scanlan, Talid Ariss
Kijkwijzer:
6
Box Office:
€ 8,50

After Love werd uitgeroepen tot Beste Britse film van 2021. Winnaar BAFTA Best Leading Actress + 3 BAFTA-nominaties, geselecteerd voor de Sémaine de la Critique, filmfestival Cannes 2020.

De vrouw van veerbootkapitein Ahmed in Dover doet na diens dood een opzienbarende ontdekking. After Love is een intrigerend portret van beginzestiger Mary Hussain. Ooit bekeerde Mary zich tot de islam om met haar grote liefde te kunnen trouwen. Al jarenlang leidt ze met veerbootkapitein Ahmed een tevreden bestaan aan de Britse kust, als Ahmed plotseling getroffen wordt door een dodelijke hartaanval. Bij het doorlopen van Ahmeds papieren staat Mary nog een schok te wachten: in Ahmeds portefeuille vindt ze een foto van een vrouw. Mary reist naar Calais om verhaal te halen, maar de ontmoeting met deze Geneviève kent een onverwacht verloop.

After Love heeft iets van een thriller, maar is ook een intrigerend portret van twee contrasterende vrouwenlevens, onverwacht verlies en een huwelijk op basis van culturele assimilatie.