Coppelia
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Genre:
Dans, Familiefilm, Verwacht
Releasedatum:
Nederland/België/Duitsland 2021
Regisseur:
Steven de Beul, Ben Tesseur, Jeff Tudor
Acteurs:
Igone de Jongh, Daniel Camargo, Michaela DePrince, Jan Kooijman
Kijkwijzer:
AL
Box Office:
€ 6,50

Familiefilm van Steven de Beul, Ben Tesseur en Jeff Tudor. Met o.a. Igone de Jongh, Daniel Camargo, Michaela DePrince en Jan Kooijman.
Muziek: Maurizio Malagnini
Choreografie: Ted Brandsen, directeur van Het Nationale Ballet.

Coppelia is een originele familiefilm, gebaseerd op de moderne vertaling van het klassieke ballet. In deze unieke, internationale productie waarin animatie en ballet gecombineerd worden, speelt sterdanseres van Het Nationale Ballet Michaela DePrince de hoofdrol met naast haar de Braziliaanse danser Daniel Camargo, eerste solist bij Het Nationale Ballet.

Verder bestaat de cast uit Igone de Jongh, eerste soliste bij Het Nationale Ballet, de voormalige ster van het Bolshoi Ballet en The Royal Ballet Irek Mukhamedov, voormalig soliste en adjunct-artistiek directeur HNB Rachel Beaujean, de Britse ballet en televisiester Darcey Bussell en danser en acteur Jan Kooijman.

Over Coppelia
In dit moderne sprookje wordt de prille liefde tussen Zwaantje en Frans bedreigd door de wonderschone Coppelia. Zij is de schepping van Dr Coppelius, een plastisch chirurg die de dorpsbewoners verleidt met het idee van perfecte schoonheid. Ook Frans wordt door haar betoverd. Maar de eigenzinnige Zwaantje ontdekt dat Dr Coppelius vooral kwaad in de zin heeft. In zijn ‘schoonheidssalon’ steelt hij unieke karaktereigenschappen. Het met liefde gevulde hart van Frans is het laatste dat hij nodig heeft om Coppelia tot leven te wekken. Zwaantje doet al het mogelijke om Frans voor een verschrikkelijk einde te behoeden.
Coppelia is gebaseerd op de moderne vertaling die Ted Brandsen in 2008 maakte van het klassieke 19e eeuwse ballet naar het verhaal van de Duitse schrijver E.T.A. Hoffmann.