Dinner in America
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Jaar:
VS 2020
Genre:
Comedy, Drama, Muziek, Romance, Verwacht
Releasedatum:
28-07-2022
Speelduur:
1 uur 46 minuten
Regisseur:
Adam Rehmeier
Acteurs:
Kyle Gallner, Yancey Fuqua
Kijkwijzer:
16
Box Office:
€ 8,50

Hilarisch portret – met psychologische diepgang – van de romance tussen de pyromane punkrocker John Q Public en het ADHD-meisje Patty in de Amerikaanse suburbs.

Als John Q Public, de gebivakmutste zanger van de band PsyOps, moet schuilen voor de politie – Public heeft zijn pyromane lusten weer ’s botgevierd – ontmoet hij het nerdy misfitmeisje Patty. Patty weet niet dat Public haar bewonderde zanger is, Public heeft geen idee dat Patty zijn grootste fan is. Samen trekken ze door de suburbs van Michigan, als een 21ste-eeuwse cartoonversie van Bonnie en Clyde.

Met Dinner in America leverde Rehmeier een komische, bitterzoete liefdegeschiedenis die tevens een portret is van het verval van de Amerikaanse voorsteden, waar Patty en Public regelmatig aanzitten aan de dinertafels. De film werd geroemd vanwege de flitsende, ruige dialogen evenals het spel van Emily Skeggs (Patty) en Kyle Gallner (Public). Adam Rehmeier werkt al ruim tien jaar in de filmindustrie als camera-operator, cameraman en editor. Als regisseur filmde hij vanaf 2011 vier lange speelfilms, waarvan The Bunny Game (2011) en Jonas (2013) – donkergetinte vertellingen over mensen aan de rand van de Amerikaanse samenleving – de aandacht trokken in het festivalcircuit.

 

Recensies:

…heerlijk…een zomerse verrassing…opvallend kleurrijke optredens…magisch…ontroerend…een gouden hart… (**** Trouw)
…aangenaam, kleurrijk…zo sympathiek doordat het knalt en knettert tussen de hoofdpersonages…eigenzinnig…onweerstaanbaar…overtuigend…oprechte charme…. (De Volkskrant)
Eigenzinnige ode…teder…bijzonder fris…een klein hartje…kostelijke punkkomedie…uitstekend…grappig…ik werd diep geroerd… (Het Parool)
…meeslepend…krijgt de film vleugels…aanstekelijk…oorwurm van jewelste… (De Filmkrant)