Florence and the Uffizi Gallery (Exhibition on Screen 3D)
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Genre:
Beeldende Kunst, Documentaire, Geschiedenis
Speelduur:
1 uur 30 minuten
Box Office:
€ 10,-
Taal:
Nederlands gesproken

In Voorschoten te zien op vrijdag 17 maart 2023, 20.00

Na het grote internationale succes van de 3D-film over de Vaticaanse Musea in Rome, presenteert Sky 3D nu Florence and the Uffizi Gallery 3D. De film neemt je mee naar Florence, hart van de renaissance – in een indrukwekkende reis langs tal van meesterwerken in de stad.

Alle bijzondere kunstwerken die Florence rijk is zijn in deze film op een unieke manier bewonderen. Van dichtbij natuurlijk, maar ook vanuit bijzondere invalshoeken. Ruim tien locaties in Florence en honderdvijftig kunstwerken vullen het scherm. Van de Cappella Brancacci (met de mooiste fresco’s van heel Florence) tot het Bargello (met de unieke David van Donatello), van de indrukwekkende Duomo met Brunelleschi’s meesterlijke koepel tot het Palazzo Vecchio, van Michelangelo’s David tot de Galleria degli Uffizi, waar je zelfs een kijkje kunt nemen in de Tribuna, die normaal gesproken alleen van buitenaf te bewonderen is.

In de Uffizi ontmoet je onder anderen Giotto, Piero della Francesca, Rafaël, Titiaan, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli (met de wereldberoemde La Primavera en De Geboorte van Venus), Caravaggio en Artemisia Gentileschi.

(Bron: Pathé)