Frida Kahlo
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Genre:
Biografie, Kunst
Releasedatum:
2020
Speelduur:
1 uur 30 minuten
Regisseur:
Ali Ray
Kijkwijzer:
AL
Box Office:
€ 8,50

Frida Kahlo’s legendarische stijl, levenslust, mannen, vrouwen, politiek en haar Mexicaanse afkomst hebben haar generaties lang een alomtegenwoordig feministisch icoon en stijlmuze gemaakt. Maar wat weten we van haar als kunstenaar?

Kahlo maakte fantastische zelfportretten en liet zichzelf zien in alle fasen van haar levendige, turbulente en, soms, tragische leven. Geleid door de uitspraken van de kunstenaar zelf biedt deze persoonlijke film toegang tot haar werk, waardoor een licht wordt geworpen op het artistieke talent dat zo vaak onderbelicht bleef in verhalen over haar dramatische leven.

Door middel van interviews met wereldberoemde Kahlo-curatoren, onderzoekt Exhibition On Screen de buitengewone symboliek en thema’s in Frida Kahlo’s schilderijen. We bekijken haar alomtegenwoordige zelfportretten maar ook haar minder bekende werken die resulteerden in een feest van levendigheid en kleur op het scherm. Diep ontroerend en soms schokkend, nemen de schilderijen van Frida ons mee op een boeiende ontdekkingsreis in de geest van een van de meest duurzame en misschien wel ’s werelds meest favoriete vrouwelijke kunstenaar van de 20ste eeuw.