Good Luck To You, Leo Grande
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Genre:
Comedy, Drama
Releasedatum:
VK 2022
Speelduur:
1 uur 37 minuten
Schrijvers:
Katy Brand
Regisseur:
Sophie Hyde
Acteurs:
Emma Thompson, Daryl McCormack
Kijkwijzer:
12
Box Office:
€ 8,50

 

Haar man Robert verzorgde voor Nancy een huis, een familie en – op het zicht – een goed leven. Maar goede seks stond niet op het menu. Wanneer Robert komt te overlijden bedenkt Nancy een plan. Ze gaat op zoek naar avontuur en naar de voldoening die ze al die jaren gemist heeft. En dat avontuur vindt ze in de vorm van een sekswerker genaamd Leo Grande. In een anonieme hotelkamer ontmoeten ze elkaar. Leo ziet er in het echt net zo uit als op zijn foto, maar Nancy had niet gerekend op goede seks én een goed gesprek. Leo heeft over alles een mening en hoewel hij niet altijd de waarheid vertelt, vindt Nancy hem leuk. En hij haar. Haar seksuele zelfverzekerdheid groeit en Nancy begint te ontspannen. Tijdens de stiekeme afspraken verschuift de machtsdynamiek en brokkelen de secuur opgebouwde façades langzaam af.

 

De pers over Good Luck To You, Leo Grande:

…een intelligente, serieuze én speelse sekskomedie…authentiek…onderhoudende en verfrissende film…oprecht en grappig…spitsvondig en geestig…slim…ontwapenende spel van Thompson en McCormack, die perfect lijken gecast…volstrekt overtuigend…aandoenlijk…een verademing… (**** NRC Handelsblad)
Emma Thompson bewijst dat het kan, als actrice alleen maar beter worden naarmate je ouder wordt…formidabel…baanbrekend…Thompson verdient een Oscarnominatie…geestig…verrassend…wonderlijk indrukwekkend… (**** De Volkskrant)
Fenomenale Emma Thompson…integer en teder drama…een onmisbare aanrader… (**** AD/Haagsche Courant)
…uitstekend… (**** De Telegraaf)
…zinderende masterclass acteren…vol overgave…verrassend…ontroerend…Thompson trekt in Good Luck to You, Leo Grande op subtiele wijze alle acteerregisters open…presteert op de toppen van haar kunnen… (De Filmkrant)
Emma Thompson is fantastisch…verrassend genuanceerd… (Het Parool)