Halvefinalistentournee van het Amsterdams Kleinkunst Festival
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Genre:
cabaret, Muziektheater, Theater, Verwacht
Box Office:
€ 20,-
Taal:
Nederlands

Donderdag 29 februari 2024

Drie zinderende voorrondes hebben ze inmiddels doorstaan, met gepaste trots presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de zes halvefinalisten van de AKF Sonneveldprijs 2024. Tijdens de halvefinalistentournee bestormen de cabaret -, kleinkunst – en taalkunsttalenten het land om zichzelf aan het brede publiek te presenteren en bereiden ze zich voor op de finales in De Kleine Komedie. In samenwerking met een professionele regisseur die past bij het type maker, krijgen ze de ruimte om hun programma aan te scherpen, bij te schaven, te toetsen en te raffineren. Daarnaast volgen de zes makers het Keep an Eye Masterclasses programma en krijgen ze les van gevestigde namen uit het theatervak.  Op 4 en 5 april 2024 spelen zij de halve finales in De Kleine Komedie, waar op zaterdag 6 april 2024 de finale plaatsvindt. Wie het uiteindelijk tot de finale schopt mag zichzelf de winnaar noemen van de AKF Sonneveldprijs, AKF Publieksprijs.

Eerdere winnaars van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn o.a. Maarten van Roozendaal, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Yentl en de Boer, Stefano Keizer, nOOb en Valentina Tóth.

Op het podium, deze avond, staan David van Rosmalen, Ayoub en Oscar Smit.

DAVID VAN ROSMALEN
In de voorstelling Als ik jou was neemt David van Rosmalen (1994) je mee op een filosofische ontdekkingsreis door zijn eigen leven. Welke keuzes hebben hem gemaakt tot wie hij vandaag de dag is? En had hij ook anders kunnen kiezen? Vragen vragen om antwoorden en antwoorden vragen om woorden. David zoekt naar oplossingen voor de puzzels van het leven met volzinnen vol zinvolle onzin.
“Dit is precies waarom we op de cultuursector moeten bezuinigen” – Geert Wilders
“Goddomme, wat lekker!” – Trouw
“Die gast had op de Zuidas veel meer kunnen verdienen” – Financieel Dagblad

AYOUB
De Nederlands-Marokkaanse kleinkunstenaar Ayoub (1998) ontpopt zich op het podium tot een ware nachtegaal. Zijn voorstelling “En verbied de vogels om te fluiten” is een kwetsbaar levensverhaal. Een zoektocht naar zingeving in zijn jonge leven. Ayoub stelt zichzelf de vraag of hij in staat is betekenis te geven aan alle ervaringen die hij tot nu toe heeft doorgemaakt. Met muziek als de rode draad van zijn vertelling, neemt hij je mee op een betoverende en spirituele reis. Een voorstelling vol verhalen over eten, ziekte en de bijzondere band die hij met zijn moeder heeft. Ayoub deelt zijn diepste gedachten en gevoelens.

 

OSCAR SMIT
Starter (m/v, meervoud starters): iemand die ergens aan begint.
Oscar is een ‘starter’, maar vooralsnog start er vrij weinig. Na ruim tien jaar op kamers, wil Oscar wel een keer op zichzelf wonen. Starter is een programma dat volledig gaat over de woningmarkt. Over makelaars en daklozen. Over vraag en over aanbod.
Oscar Smit (1993) is een Utrechtse comedian en jurist. Hij is o.a. vast lid van het Comedyhuis in Utrecht en schreef mee aan het programma Plakshot (VPRO).