In the Mood for Love
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Jaar:
Hong Kong (2000/digitaal gerestaureerd 2021)
Genre:
Drama, Klassieker, Romantiek
Speelduur:
1 uur 38 minuten
Regisseur:
Wong Kar Wai
Acteurs:
Maggie Cheung, Ping Lam Siu, Tony Leung Chiu Wai
Kijkwijzer:
AL
Box Office:
€ 8,50

Deze liefdeswals geldt nog steeds als een onovertroffen portret van ingehouden, gepassioneerde sensualiteit. De fotografie van Wong Kar Wai’s favoriete cameraman Christopher Doyle, het spel en de muziek laten je in een ritmisch vloeiend geheel getuige worden van diepe, onuitsprekelijke gevoelens. De onzichtbare dans wordt uitgevoerd door meneer Chow en mevrouw Chan, toevallig elkaars buren in een appartementengebouw in het Hongkong van 1962. Hun echtgenoten blijken een affaire te hebben, de twee vinden excuses om elkaar te troosten, de liefde fakkelt omhoog maar de gevoelens die daarbij horen worden in het gareel gehouden.

In the Mood for Love was in Cannes onderdeel van de Gouden Palm-competitie, kreeg een speciale prijs voor cinematografie en montage en Tony Leung won de Best Actor Award. De stijlvolle aankleding, het smetteloze voorkomen van Tony Leung en de schoonheid van Maggie Cheung, die beiden zeer sterk acteren, maakten de film tot een monument van esthetisch genot. Dat geldt ook voor de soundtrack, waarop crooner Nat King Cole te horen is.

Recensies:
…Zo veel schoonheid. Zo veel melancholie…behoort tot de mooiste liefdesfilms ooit gemaakt…ragfijne vertelling…oogverblindend... (***** Trouw)
…ultraromantisch…sensueel, puur en intrigerend… (***** VPRO/Cinema.nl)
…de ultieme liefdesfilm, het beste bewijs dat de grootste liefdes zich vooral tussen hoofd en hart afspelen, niets vuriger voelt dan de luchtstroom bij het passeren van een bemind persoon. Dat in de liefde alles waar is. De gestolen kus evenzeer als de gedroomde… Wie niet al verliefd was wordt het wel…zinderend…perfecte vertolkers…de film wat betreft ritme en vloeiendheid aan perfectie grenst... (De Filmkrant)