Jaws (3D)
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Genre:
Klassieker, Thriller, Verwacht
Releasedatum:
VS 1975 (digitaal gerestaureerd)
Speelduur:
2 uur 5 minuten
Regisseur:
Steven Spielberg
Kijkwijzer:
16
Box Office:
€ 9,50

Te zien op vrijdag 4 november 20.00

Digitaal gerestaureerde klassieker in 3D van Steven Spielberg. Winnaar drie Oscars en een Golden Globe.

Na Jaws bleven de stranden misschien niet leeg, maar het was er toch verdacht stiller dan vóór de film. Want wie durfde er zelfs maar een teen in het water te steken na het zien deze bloedstollende thriller over een witte haai die een pittoresk badplaatsje onveilig maakt?

Toen de film Jaws, die gebaseerd is op het boek van Peter Benchley, oorspronkelijk uitkwam op 20 juni 1975 werd het de eerste echte zogenaamde ‘summer blockbuster’ en een cultureel fenomeen. De film verbrak alle records, werd de best verdiende film van het jaar, kreeg een nominatie voor Beste Film en won drie Academy Awards®, onder andere voor de iconische muziek van John Williams. Bijna vijftig jaar later is Jaws niet meer weg te denken uit de wereldwijde filmcultuur en heeft hij vele generaties van filmmakers geïnspireerd. Het blijft een van de spannendste, meest angstaanjagende, onvergetelijkste films aller tijden.

Jaws is een aantal jaren geleden volledig gerestaureerd in samenspraak met Steven Spielberg en het postproductieteam van Amblin Entertainment. Gedurende verschillende maanden legden de technici van Universal Studios Digital Services zich toe op het nauwgezet herstellen van de kleurbalans, het verwijderen van vuil en krassen en het herstellen van aanwezige schade. Na de restauratie van het beeld werd ook de soundtrack van Jaws opgewaardeerd om de klank te optimaliseren.