Living
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Genre:
Drama, Verwacht
Releasedatum:
VK 29-12-2022
Speelduur:
1 uur 42 minuten
Regisseur:
Oliver Hermanus
Acteurs:
Bill Nighy, Aimee Lou Wood, Tom Burke, Alex Sharpe
Kijkwijzer:
9
Box Office:
€ 9,-

Londen, 1953. Bill Nighy schittert als de ware Britse ‘gentleman’ Mr. Williams, een rechtlijnige maar eenzame kantoorklerk. Hij rouwt al enige tijd om zijn overleden echtgenote, heeft geen contact meer met zijn zoon en laat het leven aan hem voorbijrazen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht en gaat op zoek naar een manier om de wereld iets mooier achter te laten.

Dit ontwapenende drama is gebaseerd op de Japanse film ‘Ikiru’ van Akira Kurosawa, en nu opnieuw bewerkt door schrijver Kazuo Ishiguro (bekend van bestsellers als ‘Never Let Me Go’ en ‘The Remains of the Day’) en geregisseerd door Oliver Hermanus (‘Moffie’, ’Skoonheid’). De hoofdrollen worden gespeeld door Bill Nighy (‘Love Actually’) en Aimee Lou Wood (‘Sex Education’).

 

De pers over Living:

Bill Nighy speelt de rol van zijn leven…ijzersterk…in een van zijn beste en meest subtiele rollen…fraai…mooi…bitterzoet…zeer verzorgd gemaakt…prachtig… (**** NRC Handelsblad)
…warmboedig…een van zijn mooiste rollen…perfecte film voor grauwe wintermaanden…ontroerend…behalve aangrijpend ook vaak geestig…slim…een verpletterende indruk… (**** De Volkskrant)
…subliem…prachtig, melancholisch verhaal…glorieus…opmerkelijk fijnzinnige rol, die weleens in aanmerking zou kunnen komen voor een Oscar…geweldig…vloeiende vertelling…Heerlijk…talentvol…weet daarbij het kleine gebaar te bewaken…intiem…alle nuances van het acteerwerk…elegant…  (**** Trouw)
…Fraai…fantastische hoofdrol van Bill Nighy…precies de juiste mix van wanhoop en waardigheid… (**** VPRO/Cinema.nl)
…glansrol voor Bill Nighy…krachttoer…sterk… (De Filmkrant)
…glansrol… (Het Parool)