Perfect Days
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Genre:
Drama
Releasedatum:
Jap/Du 2023
Speelduur:
2 uur 5 minuten
Regisseur:
Wim Wenders
Acteurs:
Kôji Yakusho, Min Tanaka, Arisa Nakano, Yumi Asô, Tokio Emoto
Kijkwijzer:
AL
Box Office:
€ 9,-

Tijdens zijn routineuze dagen als schoonmaker van openbare toiletten in Tokio, luistert Hirayama naar zijn cassettebandjes met rockmuziek, genietend van de alledaagse schoonheid om hem heen.

Hirayama is volkomen tevreden met zijn eenvoudige leven als schoonmaker van openbare toiletten in Tokio. Naast zijn zeer gestructureerde dagelijkse routine geniet hij van zijn passie voor muziek, boeken en bomen die hij fotografeert. Enkele onverwachte ontmoetingen onthullen geleidelijk meer over zijn verleden. Perfect Days is een ontroerende en poëtische reflectie op het vinden van schoonheid in de alledaagse wereld om ons heen. Winnaar van de prijs voor Beste Acteur tijdens het Filmfestival van Cannes.

English:
Hirayama works as a toilet cleaner in Tokyo. He seems content with his simple life. He follows a structured everyday life and dedicates his free time to his passion for music and books. Hirayama also has a fondness for trees and photographs them. More of his past is gradually revealed through a series of unexpected encounters.

 

★★★★★ ”Teder en ontroerend” – VPRO cinema ★★★★ “Laat je met nieuwe ogen kijken naar het gewone.” – de Volkskrant |  ★★★★★ “Het is moeilijk niet een beetje verliefd te worden op Hirayama in Perfect Days.” – Trouw | ★★★★★ ”Perfect Days is een juweel” – Saarmagazine

NRC★★★★

“Een geweldige Kôji Yakusho”

“Wenders’ pleidooi om met veel meer aandacht om je heen te kijken en intens te genieten van simpele (immateriële) zaken is hartverwarmend, en bovendien buitengewoon fraai gefilmd. Een perfecte film voor de feestdagen.”

“Kalm ontroerende speelfilm”

 

DE VOLKSKRANT

★★★★

“Poëtisch in de beste zin van het woord”

“Laat je met nieuwe ogen kijken naar het gewone.”

“Kôji Yakusho een uitzonderlijk personage neer, een die je niet vergeet