Pissarro: Father of impressionism
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Genre:
Beeldende Kunst, Documentaire, Verwacht
Releasedatum:
GB 2022
Speelduur:
1 uur 25 minuten
Regisseur:
David Bickerstaff
Box Office:
€ 8,50

Zonder Camille Pissarro is er geen Impressionistische beweging. Hij staat terecht bekend als de vader van het Impressionisme.
Het was een dramatisch pad dat Pissarro volgde, en ondanks alles schreef hij uitvoerig aan zijn familie. Dankzij deze intieme en onthullende brieven onthult deze aangrijpende film Pissarro’s leven en werk.

Geboren in West-Indië vond Pissarro, als jonge man in Parijs, zijn passie voor de schilderkunst waar hij op 43 jarige leeftijd een groep enthousiaste kunstenaars samenbracht in een nieuw collectief. Hun eerste tentoonstelling werd door de critici geminacht, maar de groep had een nieuwe naam verworven: de Impressionisten. Gedurende de volgende 40 jaar was Pissarro de drijvende kracht achter wat vandaag gezien wordt als de meest favoriete artistieke beweging in de wereld.

Het Ashmolean Museum is het allereerste openbare museum in het Verenigd Koninkrijk (dat zijn deuren opende in mei 1683). Het herbergt een wonderbaarlijk rijke collectie, waaronder het opmerkelijke Pissarro-archief.  Aan de hand van dit uitgebreide archief verkent en belicht deze documentaire het boeiende leven en werk van een ongelooflijke kunstenaar.