Raphael Revealed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Genre:
Beeldende Kunst, Biografie, Documentaire
Speelduur:
1 uur 33 minuten
Regisseur:
Phil Grabsky
Box Office:
€ 8,50
Taal:
Nederlands ondertiteld

Ter gelegenheid van de 500ste sterfdag van Raphael vond in Rome een unieke tentoonstelling van zijn werken plaats. Met meer dan tweehonderd meesterwerken, waaronder schilderijen en tekeningen viert deze grote tentoonstelling het leven en werk van Raffaello Sanzio da Urbino. Arts in Cinema kreeg exclusieve toegang tot deze unieke tentoonstelling.

Met bruiklenen van o.a. het Louvre, Uffizi, National Gallery of Art en het Prado Museum laten de tentoonstelling en deze film de breedte van Raphael’s vaardigheid, creativiteit en vindingrijkheid te zien. Bekroond regisseur Phil Grabsky geeft een frisse kijk op deze grootheid uit de Renaissance, en laat zien waarom hij wordt beschouwd als een van de grootste aller tijden. De film gaat over Raphaels leven in Rome, en bevat unieke beelden van het oude Rome dat zo’n grote invloed had, waaronder zeldzame beelden van Nero’s Gouden Huis waar de kunstenaar een bezoek aan bracht.

Raphael was meer dan alleen maar een schilder. Hij was een van de grootste kunstenaars van de Renaissance, maar wordt vaak verkeerd begrepen of gemythologiseerd. Aan de hand van deze tentoonstelling in Rome laat deze film Raphael voor het eerst echt zien.

De kunstdocumentaires van Arts in Cinema worden vertoond in een fenomenale beeldkwaliteit en bieden een filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.