Raphael: The Lord of the Arts
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Genre:
Drama, Kunst
Releasedatum:
(IT 2017)
Speelduur:
1 uur 30 minuten
Regisseur:
Luca Viotto
Box Office:
€ 8,-
Taal:
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Arts in Cinema- kunstgeschiedenis. www.artsincinema.nl/raphael.php
Docudrama over leven en werk van de beroemde Italiaanse kunstenaar  Raphael Sanzio (1483 – 1520).

Nederlandstalige trailer: https://vimeo.com/278325913

Raphael – The Lord of the Arts is de eerste filmbewerking van het leven en werk van een van de beroemdste kunstenaars ter wereld – Raphael Sanzio.
Weinig mensen in de kunstgeschiedenis hebben een zó intens en fascinerend leven geleid als Raphael Sanzio. Hij stierf al op 37-jarige leeftijd, maar slaagde er niettemin in om een stempel op de wereld van de kunst te drukken. In een prachtig uitgebalanceerde dialoog tussen historische reconstructies en artistiek commentaar, volgt de film de meest significante momenten van Raphaels leven.
Met bijdragen van beroemde kunsthistorici zoals Antonio Paolucci, Vincenzo Farinella en Antonio Natali, wordt de blik op het leven en werk van deze kunstenaar nog eens extra verrijkt. De film is gemaakt op 20 locaties, waaronder zeer exclusieve, namelijk het Vaticaanse Logge en Kardinaal Bibbiena’s appartement in het Paleis der Apostelen. In de film zien we 30 van de beroemdste en meest representatieve werken van Raphael.

Dit project werd ontwikkeld door de scheppers van “Florence & The Uffizi Gallery in 3D” en “The Vatican Museums in 3D”, ondersteund door bijdragen van grote creatieve talenten uit de Italiaanse filmindustrie, zoals productiedesigner Francesco Frigeri en kostuumontwerper Maurizio Millenotti. De rol van Raphael wordt vertolkt door acteur Flavio Parenti, met Enrico Lo Verso in de rol van Giovanni Santi, Angela Curri als Fornarina en Marco Cocci als Pietro Bembo.