Rock City: The Life We Live
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Genre:
Documentaire, Muziek, Verwacht
Releasedatum:
NL 09-03-2023
Speelduur:
1 uur 31 minuten
Schrijvers:
Will Wissink, Zebi Damen
Regisseur:
Will Wissink
Acteurs:
Rudy Bennett, Hans Vandenburg, Joop Roelofs, Peter Vink, Nicko Christiansen, Cesar Zuiderwijk, Danny Vera, Johan Derksen, Frans Krassenburg
Box Office:
€ 9,-
Taal:
Nederlands

Een hartverwarmende film van regisseur Will Wissink over 5 eigenzinnige rockhelden uit de jaren ‘60/’70, grondleggers van onze popcultuur, die nog optreden met oude hits van vroeger voor een grote schare aan trouwe fans maar daarnaast ook verrassend mooie nieuwe muziek maken waarin de kunst van het ouder worden de boventoon voert.

Filmmaker en drummer Will Wissink groeide op in de turbulente Haagse muziekscène van de jaren ’60/’70 als zoon van de leadgitarist van Willy and his Giants. Na het overlijden van zijn vader raakt hij nieuwsgierig naar hoe het andere legendarische popsterren uit zijn jongensjaren is vergaan. 7 jaar lang reist hij door het muzieklandschap van Rudy Bennett (The Motions), Joop Roelofs & Peter Vink (Q65), Nicko Christiansen (Livin’ Blues), en Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo) om te ontdekken wat deze 70 plussers beweegt om nog steeds verrassend actief met muziek bezig zijn. Dit leidt tot indringende portretten van eigenzinnige, bevlogen muzikanten die allen op unieke wijze bepalend zijn geweest voor onze hedendaagse Nederlandse popcultuur.

clip: https://www.youtube.com/watch?v=SnIGGdhr8KY