Summer of Soul
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Genre:
concertregistratie, Documentaire
Releasedatum:
VS 2021
Speelduur:
1 uur 57 minuten
Regisseur:
Ahmir “Questlove” Thompson
Acteurs:
o.a. B.B. King, Nina Simone, Sly & The Family Stone, Gladys Knight & The Pips en Stevie Wonder
Kijkwijzer:
12
Box Office:
€ 8,50

Questlove’s meeslepende documentaire is deels muziekfilm, deels historisch verslag van een evenement dat de zwarte cultuur vierde.

In 1969, een paar maanden voor het Woodstockfestival, vond er in het Mount Morris Park in Harlem nòg een historisch muziekfestival plaats, The Harlem Cultural Festival. Dit gratis toegankelijke festival duurde zes weken en legendarische muzikanten als B.B. King, Nina Simone, Mahalia Jackson, Gladys Knight & The Pips, Sly & The Family Stone en Stevie Wonder traden er op. Het festival trok meer dan 300.000 bezoekers. De beelden die ervan werden gemaakt raakten in de vergetelheid, want er was eerder geen interesse voor dit “Black Woodstock”. Muzikant /DJ/muziekhistoricus Ahmir “Questlove” zag wèl het belang ervan in en verwerkte het materiaal tot een krachtige en meeslepende documentaire: Summer of Soul.

Het is een muziekfilm, maar toont ook historische beelden van een historisch evenement dat de zwarte geschiedenis, cultuur en mode vierde.

Summer of Soul toont de helende kracht van muziek in tijden van onrust. De film bevat de nooit eerder vertoonde concertoptredens van onder anderen B.B. King, Nina Simone, Sly & The Family Stone, Gladys Knight & The Pips en Stevie Wonder.