Sunflowers (Arts in Cinema)
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Genre:
Beeldende Kunst, Documentaire, Verwacht
Speelduur:
1 uur 25 minuten
Regisseur:
David Bickerstaff
Kijkwijzer:
AL
Box Office:
€ 8,50

Zondag 5 juni 2022, 20.00

De Zonnebloemen van Vincent Van Gogh behoren tot zijn beroemdste werken en behoren tot de meest iconische schilderijen ter wereld. In een bijzondere tentoonstelling heeft het Van Gogh Museum een nieuwe en onthullende kijk gegeven op de 5 openbare versies van Zonnebloemen in een vaas.

David Bickerstaff onderzoekt daarnaast in zijn film de vele vragen waarmee deze werken zijn omringd. Waarom, bijvoorbeeld, koos Van Gogh de exotische zonnebloemen met hun lange steel en gouden kroon?
Inderdaad, wanneer is de Zonnebloem zelf in Europa aangekomen en hoe reageerden vroegere kunstenaars hierop?
Wat probeerde Van Gogh met zijn werken te zeggen en hoe verschilt dat van versie tot versie?
En welke geheimen vonden onderzoekers toen zij de werken analyseerden?

Alles wordt onthuld in deze fascinerende film, die van Amsterdam naar Tokio, Philadelphia, Londen en München reisde om alle vijf de werken in high-definition detail te filmen. Elk schilderij is anders en heeft zijn eigen unieke verhaal over een van de meest turbulente periodes in de kunstgeschiedenis. Alle vijf de schilderijen zijn waarschijnlijk in zo’n delicate staat dat ze nooit meer naast elkaar in één tentoonstelling te zien zullen zijn. Deze film laat ze op het scherm te zien, in een virtuele tentoonstelling.