Sweet Dreams (Openingsfilm NFF)
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Genre:
Drama, Verwacht
Releasedatum:
NL 2023 première op 22 september 2023
Speelduur:
1 uur 42 minuten
Regisseur:
Ena Sendijarevic
Acteurs:
Renée Soutendijk, Hans Dagelet, Peter Faber, Florian Myjer, Lisa Zweerman, Hayati Azis, Rio den Haas, Muhammad Khan
Kijkwijzer:
14
Box Office:
9,-
Taal:
Nederlands & Bahasa gesproken, Nederlands ondertiteld

Vrijdag 22 september 20.00

Première en landelijke simultaanvertoning van de opening van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Sweet Dreams is de nieuwe Nederlandse speelfilm van Ena Sendijarevic. Onderdeel van de Gouden Luipaard-competitie van het filmfestival in Locarno.
In een tour langs Nederlandse filmtheaters presenteert het Nederlands Film Festival (NFF) het satirisch drama Sweet Dreams, de openingsfilm van het festival. Tijdens deze speciale NFF-première kom je meer te weten over de film. Zo deelt regisseur Ena Sendijarević via een videoboodschap haar inzichten.

Sweet Dreams neemt ons mee naar een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de laatste stuiptrekkingen van het koloniale tijdperk. Te midden van een suikercrisis stort het leven van de Nederlandse suikerfabrikant Jan en Agathe letterlijk in elkaar wanneer Jan plotseling voor Agathes ogen neervalt en overlijdt. Wanhopig om haar bevoorrechte status te behouden, roept Agathe hun vervreemde zoon Cornelis en zijn hoogzwangere vrouw Josefien naar het eiland, om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti  een cruciale rol te spelen in zijn testament. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders ontvouwt zich een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen.
Regisseur en scenarist Ena Sendijarević (Take Me Somewhere Nice) combineert meedogenloze satire en overdadige schoonheid in dit verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme.

Geen trailer beschikbaar