The Quiet Girl (An Cailín Ciúin)
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Genre:
Drama, Verwacht
Releasedatum:
Ierland 2022, Releasedatum: 13-04-2023
Speelduur:
1 uur 34 minuten
Regisseur:
Colm Bairéad
Acteurs:
Andrew Bennett, Catherine Clinch, Carrie Crowley, Michael Patric
Kijkwijzer:
AL
Box Office:
€ 9,-

Te zien begin mei. Kaartjes komen binnenkort in de verkoop.

 

The Quiet Girl (An Cailín Ciúin) is het ingetogen en betoverende debuut van de Ierse regisseur Colm Bairéad. De film vertelt een universeel verhaal over het vinden van je eigen plek, gezien door de ogen van de jonge Cáit. Zowel de Ierse taal als het prachtige landschap kleuren haar wereld in Ierland 1981.

Met opnieuw een kind op komst, is er voor de jonge, introverte Cáit niet voldoende plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín. Cáit’s stugge oom Seán heeft meer moeite met haar aanwezigheid. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn. Toch bloeit ze open, maar aan elke zomer komt een einde.

The Quiet Girl is genomineerd voor de Oscar voor Beste Internationale Film. Eerder was het al de grote winnaar bij de Irish Film and Television Awards (onder andere Beste Film en Beste Regisseur). The Quiet Girl kreeg in The Guardian vijf sterren: ‘A deeply moving tale of rural Ireland already feels like a classic.’