Tristan und Isolde – Live opera
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Genre:
Muziek, Opera, Verwacht
Speelduur:
5 uur 55 minuten
Box Office:
€ 15,- of als Film&Food-arrangement voor € 27,50
Taal:
Duits

Livestream van de voorstelling in Bayreuth van Wagners opera “Tristan und Isolde”.

Het programma duurt  van 16.00 tot 21.55, met twee pauzes van een uur van 17.20-18.20 en  van 19.40-20.40 uur.

De reguliere entreeprijs is € 15,-..
Voor € 27,50  kan een Film & Food-arrangement worden geboekt, waarbij in de eerste pauze een broodmaaltijd wordt geserveerd met kroket, kaas, ham, salade, tomaten met mozzarella, 1 koffie of thee.

 

Een schip nadert de kust van Cornwall. Aan boord: een melancholische ridder en een ontembare prinses. Tristan brengt Isolde naar de oude koning Marke, met wie ze moet trouwen. Nog liever sterven, denkt zij – maar de doodsdrank waarin ze redding zoekt, blijkt een liefdesdrank te zijn. Nog voor ze aan land gaan, zijn Tristan en Isolde tot elkaar veroordeeld. Hun verboden liefde is zo allesverterend dat ze alleen kan uitmonden in een extatische dood.

In zijn muziekdrama Tristan und Isolde verklankte Richard Wagner de begeerte. Hunkerende melodieën, eindeloze dissonanten op de grens van de verlossing: tegen deze muziek is zelfs de koelbloedigste luisteraar weerloos. (Bron: website Opera Ballet Vlaanderen)

Tristan is kenmerkend voor Wagners vooruitstrevende gebruik van chromatiek, tonaliteit en het gebruik van niet-harmonische tonen. De opera was zeer invloedrijk en inspireerde componisten als Gustav Mahler, Richard Strauss, Karol Szymanowski, Alban Berg en Arnold Schönberg. Met dit werk werd gebroken met de tot dan toe gebruikelijke harmonie en tonaliteit en het was maatgevend voor de verdere ontwikkeling van de klassieke muziek later. (Bron: Wikipedia)