Zomervacht (NFF slotfilm)
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Genre:
Boekverfilming, Drama, Verwacht
Releasedatum:
NL 2023 première op 26 september 2023
Speelduur:
1 uur 26 minuten
Schrijvers:
gebaseerd op het gelijknamige boek van Jaap Robben
Regisseur:
Joren Molter
Acteurs:
Micha Hulshof, Jarne Heylen en Joël in 't Veld
Kijkwijzer:
9
Box Office:
9,-
Taal:
Vlaams Nederlands, met ondertiteling

Dinsdag 26 september, 20.00


In een tour langs Nederlandse filmtheaters presenteert het Nederlands Film Festival (NFF) de film Zomervacht, gebaseerd op het gelijknamige boek van de bestseller van Jaap Robben. Met Micha Hulshof, Jarne Heylen en Joël in ’t Veld. Zomervacht is de slotfilm van het festival. Tijdens deze speciale NFF-première kom je meer te weten over de film. Zo deelt regisseur Joren Molter via een persoonlijke videoboodschap zijn inzichten.

Tijdens een broeierige zomervakantie zit de dertienjarige Brian opgescheept met de zorg voor zijn grote broer Lucien van zeventien, die zwaar verstandelijk gehandicapt is. Terwijl de eenzame Brian snakt naar warmte en genegenheid van zijn vader, wordt hij gedwongen volwassen. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt?
Zomervacht is de eerste lange speelfilm van regisseur Joren Molter, wiens afstudeerfilm Greetings from Kropsdam in 2016 werd geselecteerd voor 54 filmfestivals wereldwijd.