Vrijdag 20 september, 20.00: Miles Davis: Birth of the Cool 

Biografische documentaire (VS 2019). Speelduur: 115 min. Kaartje: €  8,- . Kaarten zijn al online te bestellen.

Een compleet fascinerende, dramatische en opwindende film over een van de allergrootste artiesten van de afgelopen eeuw. Eindelijk is er dan dé film over Miles Davis, een creatief genie, die de muziekcultuur ingrijpend beïnvloedde en de belichaming werd van alles wat ‘cool’ is.  Miles Davis was truly larger than life. Niet alleen werd hij de belangrijkste en invloedrijkste jazzmuzikant van de twintigste eeuw, maar ook was hij met zijn lyrische stijl en goed getimede vernieuwingen enorm succesvol. Wat hij uiterlijk weer uitdroeg door prachtige pakken en dure sportwagens. Hij was een ware stijl-icoon en een magnetische persoonlijkheid, waar man én vrouw voor vielen. Tegelijkertijd was hij een zwarte man in een nog diep racistisch Amerika, raakte hij verslaafd aan zo’n beetje elke substantie en mishandelde hij zijn geliefden. Zo overweldigend divers en fantastisch zijn muziek is, zo vol en dramatisch is zijn leven. Miles Davis leeft zoals hij zijn creativiteit exploreert. Hij verkent elke uithoek, experimenteert en wisselt net zo snel van muzikanten als van vrouwen. Dat zij allemaal vol overgave meewerkten aan deze film en zelf ook al zulke fascinerende persoonlijkheden zijn, maakt deze film tot een must-see waar je elke minuut van gekluisterd aan je stoel zit.

 

 

De kaartverkoop van onderstaande voorstellingen is inmiddels gestart! Te bestellen via de Agenda of aan de kassa van het filmtheater (geopend vanaf een half uur voor en tot de aanvang van de voorstellingen).

 

Vrijdag 8 november, 20.00: Aretha Franklin: Amazing Grace

Concertfilm, documentaire (VS 2019). De film komt uit op 31-10-2019.
Regisseur: Alan Elliott, Sydney Pollack
Speelduur: 87 min. Kijkwijzer: AL.  Kaartje: €  8,- .

In 1972 nam Aretha Franklin “Amazing Grace”, het meest succesvolle gospelalbum aller tijden, op in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles. De nooit eerder vertoonde filmopnames van deze legendarische avonden komen in november 2019 uit in de bioscopen.

In de film zijn naast Aretha Franklin ook Reverand James Cleveland en Southern California Community Choir te zien.

 

Vrijdag 15 november, 20.00: Pavarotti

Biografie, documentaire. Wordt uitgebracht in oktober 2019. Kijkwijzer: AL.  Kaartje: €  8,- .

Luciano Pavarotti (1935-2007), de bekendste en misschien wel meest getalenteerde en geliefde operazanger ooit, had een leven met uitzonderlijke hoogtepunten en zware dieptepunten. Zijn artistieke ambities, zijn ongekende talent en zijn nauwe band met het publiek maakten hem tot wereldster. Met registraties van concerten, interviews en nooit eerder vertoonde beelden brengt regisseur Ron Howard (A Beautiful Mind, Inferno) een ode aan een van de grootste artiesten aller tijden.

 

The official UK trailer has been released for ‘Pavarotti’, a new film about the world’s best-loved operatic tenor.
Academy Award-winning director Ron Howard will paint an intimate portrayal of Luciano Pavarotti in a new biopic, featuring clips from the tenor’s iconic performances alongside never-before-seen footage.
The trailer shows the iconic clip of The Three Tenors performing ‘Nessun dorma’ at the World Cup. Plácido Domingo, one of the world’s greatest living tenors and a close of friend of Pavarotti’s, says in the trailer: “He would just open his mouth and everything was easy.”
The script for Pavarotti comes from Mark Monroe, the writer of The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years, with the movie produced by Imagine Entertainment and White Horse pictures.