Corona-maatregelen in de bioscoop

Sinds 1 juni is het Filmtheater weer open, zij het met de nodige beperkingen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Het Filmtheater volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid/RIVM en gebruikt het protocol dat is opgesteld door de bioscoopbond NVBF als leidraad om een zo’n veilig mogelijke situatie te creëren.

Dat betekent onder meer:

  • ‘n maximaal aantal kaartjes per voorstelling beschikbaar.. De helft van de rijen wordt gebruikt en er blijven drie stoelen leeg tussen enkele bezoekers of bezoekers die naast elkaar willen en mogen zitten.
    Vanaf 1 juli mogen er meer bezoekers worden toegelaten en om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen is de bioscoopzaal uitgebreid naar de achter het huidige filmdoek gelegen ruimte. Totdat duidelijk is hoe de indeling van de zaal het best werkt komen kaartjes geleidelijk aan in de verkoop.
  • Om te voorkomen dat een voorstelling overbezet raakt vraagt het filmtheater bezoekers om kaartjes vooraf online te kopen via de Agenda.  Aan de kassa mogen namelijk zonder reservering geen kaartjes worden verkocht.
  • Gestuurde zaalindeling en looproutes in het gebouw In de zaal zullen onze vrijwilligers erop toezien dat de zaalindeling goed verloopt. Kom alstublieft op tijd.
  • De garderobe wordt niet gebruikt. Jassen worden meegenomen naar de zaal.
  • De bar in de zaal is open voorafgaand aan de voorstelling en tijdens de pauze. Tijdens de pauze en bij het verlaten van de zaal wordt de bezoekers gevraagd per rij op te staan en de afstandsregel in acht te blijven nemen. Consumpties worden meegenomen naar de zitplaats.
  • De toiletgroepen mogen door 1 persoon tegelijkertijd worden gebruikt. Als u een zwakke blaas heeft, neem dan aub plaats aan de zijkant van een rij.
  • Basisregels: houd 1,5 meter afstand, hoest/nies in de binnenkant van de elleboog, schud geen handen, gebruik papieren zakdoekjes om de neus te snuiten en gooi deze daarna weg, was de handen.
  • Kom niet bij griep- of verkoudheidsverschijnselen! 

.

13.3.2020