Ook in het seizoen 2022/23 zijn er Arts in Cinema/Exhibition on Screen-voorstellingen over beroemde kunstwerken. Vanuit uw bioscoopstoel bezoekt u internationale tentoonstellingen en komt u meer te weten over het leven van de kunstenaars. Na documentaires over o.a. Renoir, Van Gogh, Rembrandt, Lucian Freud, Leonardo da Vinci, Botticelli, Gauguin en het Prado stonden in 2021 op het programma: “Hermitage: The Power of Art” en “Frida: Viva la Vida”.

 


Toegangsprijs: € 8,50 –
Bestellen kan online via de Agenda  

 

 

SEIZOEN 2022-23:

 

Raphael Revealed

Vrijdag 22 juli 20.00   

(VK 2021) 93 min. Regie: Phil Grabsky
Ter gelegenheid van de 500ste sterfdag van Raphael vond in Rome een unieke tentoonstelling van zijn werken plaats. Met meer dan tweehonderd meesterwerken, waaronder schilderijen en tekeningen viert deze grote tentoonstelling het leven en werk van Raffaello Sanzio da Urbino. Arts in Cinema kreeg exclusieve toegang tot deze unieke tentoonstelling.

Met bruiklenen van o.a. het Louvre, Uffizi, National Gallery of Art en het Prado Museum laten de tentoonstelling en deze film de breedte van Raphael’s vaardigheid, creativiteit en vindingrijkheid te zien. Bekroond regisseur Phil Grabsky geeft een frisse kijk op deze grootheid uit de Renaissance, en laat zien waarom hij wordt beschouwd als een van de grootste aller tijden. De film gaat over Raphaels leven in Rome, en bevat unieke beelden van het oude Rome dat zo’n grote invloed had, waaronder zeldzame beelden van Nero’s Gouden Huis waar de kunstenaar een bezoek aan bracht.

Raphael was meer dan alleen maar een schilder. Hij was een van de grootste kunstenaars van de Renaissance, maar wordt vaak verkeerd begrepen of gemythologiseerd. Aan de hand van deze bijzondere tentoonstelling in Rome laat deze film Raphael voor het eerst echt zien.

De kunstdocumentaires van Arts in Cinema worden vertoond in een fenomenale beeldkwaliteit en bieden een filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

Klik op de poster voor de trailer. De film wordt ondertiteld in het Nederlands.

 

 

 

Botticelli: Florence

Verwacht

Documentaire (2020). Speelduur: 90 min.

Geraffineerd ontwerper, vernieuwende portretschilder, uitzonderlijke tolk van zijn tijd:  Sandro Botticelli.

Hoewel hij een van de eigengereide schilders van de Italiaanse renaissance was, werd hij na zijn dood al snel vergeten. Zijn werk werd pas herontdekt aan het einde van de 19de eeuw, toen een Engelse kunstenaarsgroep genaamd pre-raffaellieten zijn schilderijen als inspiratiebron gebruikten. Deze herontdekking zorgt voor een hernieuwde belangstelling voor Botticelli. Hij inspireerde o.a. Salvador Dali, Andy Warhol, David LaChapelle, Jeff Koons en Lady Gaga,

Deze documentaire is verweven met biografieën en toont exclusieve beelden achter de schermen direct vanuit de musea. Curatoren en experts geven een toelichting op de getoonde kunstwerken en vertellen je op een toegankelijke en onderhoudende manier de meest interessante bijzonderheden.