Ook in het seizoen 2019 – 2020 zijn er Arts in Cinema/Exhibition on Screenvoorstellingen over beroemde kunstwerken. Vanuit uw bioscoopstoel bezoekt u internationale tentoonstellingen en komt u meer te weten over het leven van de kunstenaars. Na documentaires over Renoir, Van Gogh en de geschiedenis en collectie van het Prado staan nog op het programma: Gauguin, Rembrandt, Frida Kahlo en Leonardo da Vinci.

 


Toegangsprijs: € 8,50

Bestellen kan online via de Agenda  of aan de kassa (van een halfuur voor tot een half uur na aanvang  de voorstelling).

 

 

 

Gauguin in Tahiti:  Searching For a Lost Paradise

Dinsdag 11 februari 2020, 20.00

Van Tahiti en de Marquesaseilanden, in de panorama’s die Gauguin zag en schilderde, tot de Amerikaanse musea waar zijn kunst nu wordt gepreserveerd: New York Metropolitan Museum, Chicago Art Institute, de National Gallery Of Art in Washington en de Museum Of Fine Arts in Boston. Getekend door opstand en andere wereldse begeertes, sterft hij aan syfilis, verlaten door iedereen, in het afgelegen dorpje Hiva Oa.

Trailer: http://www.artsincinema.nl/gauguin-in-tahiti-searching-for-a-lost-paradise.php

 

 

 

Mijn Rembrandt

Vrijdag 20 maart, 20.00

( NL 2019), 97 min. Kijkwijzer: AL

In haar nieuwe documentaire duikt Oeke Hoogendijk (Het Nieuwe Rijksmuseum) in de wereld van de oude meesters. Mijn Rembrandt is naar eigen zeggen ‘an epic art-thriller’ geworden, waarin de filmmaakster een fascinerend inzicht geeft in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt. In een filmische mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen. Terwijl we deelgenoot worden van de intieme band tussen verschillende liefhebbers en ‘hun’ Rembrandt, brengt de Franse baron Éric de Rothschild twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre. Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee ‘nieuwe’ schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn. Deze zenuwslopende ontdekkingsreis lijkt zijn grootste jongensdroom waar te maken, maar Hoogendijks camera is er ook bij als zijn wereld ineen dreigt te storten wanneer hij ervan wordt beschuldigd een afspraak met een andere kunsthandelaar te hebben verbroken. Mijn Rembrandt is ‘een prachtige ode aan kunst van eigen bodem’ (Vogue) en ging op het IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) in wereldpremière in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré.

 

Frida: Viva la vida

Release in juli 2020.

Vrijdag 10 juli 2020, 20.00

Documentaire over kunstenaar Frida Kahlo  Informatie volgt zo spoedig mogelijk.

 

 

 

 

 

Leonardo: The Works

Vrijdag 7 augustus, 20.00