Ook in het seizoen 2022/23 zijn er Arts in Cinema/Exhibition on Screen-voorstellingen over beroemde kunstwerken. Vanuit uw bioscoopstoel bezoekt u internationale tentoonstellingen en komt u meer te weten over het leven van de kunstenaars. Na documentaires over o.a. Renoir, Van Gogh, Rembrandt, Lucian Freud, Leonardo da Vinci, Botticelli, Gauguin en het Prado stonden in 2021 op het programma: “Hermitage: The Power of Art” en “Frida: Viva la Vida”.

 


Toegangsprijs: € 8,50 –
Bestellen kan online via de Agenda  

 

 

SEIZOEN 2022-23:

 

Sunflowers

Zondag 5 juni 20.00

Speelduur: 85 minuten. Geregisseerd door David Bickerstaff.

De Zonnebloemen van Vincent Van Gogh behoren tot zijn beroemdste werken en behoren tot de meest iconische schilderijen ter wereld. In een bijzondere tentoonstelling heeft het Van Gogh Museum een nieuwe en onthullende kijk gegeven op de 5 openbare versies van Zonnebloemen in een vaas.
David Bickerstaff onderzoekt daarnaast in zijn film de vele vragen waarmee deze werken zijn omringd.

Waarom, bijvoorbeeld, koos Van Gogh de exotische zonnebloemen met hun lange steel en gouden kroon?Inderdaad, wanneer is de Zonnebloem zelf in Europa aangekomen en hoe reageerden vroegere kunstenaars hierop? Wat probeerde Van Gogh met zijn werken te zeggen en hoe verschilt dat van versie tot versie? En welke geheimen vonden onderzoekers toen zij de werken analyseerden?

Klik op de poster voor de trailer. De film wordt ondertiteld in het Nederlands.

 

 

 

Botticelli: Florence

Verwacht

Documentaire (2020). Speelduur: 90 min.

Geraffineerd ontwerper, vernieuwende portretschilder, uitzonderlijke tolk van zijn tijd:  Sandro Botticelli.

Hoewel hij een van de eigengereide schilders van de Italiaanse renaissance was, werd hij na zijn dood al snel vergeten. Zijn werk werd pas herontdekt aan het einde van de 19de eeuw, toen een Engelse kunstenaarsgroep genaamd pre-raffaellieten zijn schilderijen als inspiratiebron gebruikten. Deze herontdekking zorgt voor een hernieuwde belangstelling voor Botticelli. Hij inspireerde o.a. Salvador Dali, Andy Warhol, David LaChapelle, Jeff Koons en Lady Gaga,

Deze documentaire is verweven met biografieën en toont exclusieve beelden achter de schermen direct vanuit de musea. Curatoren en experts geven een toelichting op de getoonde kunstwerken en vertellen je op een toegankelijke en onderhoudende manier de meest interessante bijzonderheden.