Ook in het seizoen 2022/23 zijn er Arts in Cinema/Exhibition on Screen-voorstellingen over beroemde kunstwerken. Vanuit uw bioscoopstoel bezoekt u internationale tentoonstellingen en komt u meer te weten over het leven van de kunstenaars. Na documentaires over o.a. Renoir, Van Gogh, Rembrandt, Lucian Freud, Leonardo da Vinci, Botticelli, Gauguin en het Prado stonden in 2021 op het programma: “Hermitage: The Power of Art” en “Frida: Viva la Vida”.

 


Toegangsprijs: € 9,- 
Bestellen kan online via de Agenda  

 

In 2023:

Klik op de posters voor de trailer. De films worden ondertiteld in het Nederlands

Florence and the Uffizi Gallery (Exhibition on Screen 3D)

Vrijdag 17 maart 2023, 20.00

Na het grote internationale succes van de 3D-film over de Vaticaanse Musea in Rome, presenteert Sky 3D nu Florence and the Uffizi Gallery 3D. De film neemt je mee naar Florence, hart van de renaissance – in een indrukwekkende reis langs tal van meesterwerken in de stad.

Alle bijzondere kunstwerken die Florence rijk is zijn in deze film op een unieke manier bewonderen. Van dichtbij natuurlijk, maar ook vanuit bijzondere invalshoeken. Ruim tien locaties in Florence en honderdvijftig kunstwerken vullen het scherm. Van de Cappella Brancacci (met de mooiste fresco’s van heel Florence) tot het Bargello (met de unieke David van Donatello), van de indrukwekkende Duomo met Brunelleschi’s meesterlijke koepel tot het Palazzo Vecchio, van Michelangelo’s David tot de Galleria degli Uffizi, waar je zelfs een kijkje kunt nemen in de Tribuna, die normaal gesproken alleen van buitenaf te bewonderen is.

In de Uffizi ontmoet je onder anderen Giotto, Piero della Francesca, Rafaël, Titiaan, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli (met de wereldberoemde La Primavera en De Geboorte van Venus), Caravaggio en Artemisia Gentileschi.

Bekijk alvast een voorproefje van deze prachtige film:    https://www.youtube.com/watch?v=qtlsofddYb4

 

Verwacht:

Raphael, The Young Prodigy

Verwacht in ’t voorjaar van 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

Botticelli: Florence and the Medici

Verwacht in ’t voorjaar van 2023

Documentaire (2020). Speelduur: 90 min.

Geraffineerd ontwerper, vernieuwende portretschilder, uitzonderlijke tolk van zijn tijd:  Sandro Botticelli.

Hoewel hij een van de eigengereide schilders van de Italiaanse renaissance was, werd hij na zijn dood al snel vergeten. Zijn werk werd pas herontdekt aan het einde van de 19de eeuw, toen een Engelse kunstenaarsgroep genaamd pre-raffaellieten zijn schilderijen als inspiratiebron gebruikten. Deze herontdekking zorgt voor een hernieuwde belangstelling voor Botticelli. Hij inspireerde o.a. Salvador Dali, Andy Warhol, David LaChapelle, Jeff Koons en Lady Gaga,

Deze documentaire is verrijkt met biografieën en toont exclusieve beelden achter de schermen van de musea. Curatoren en experts geven een toelichting op de getoonde kunstwerken en vertellen je op een toegankelijke en onderhoudende manier de meest interessante bijzonderheden.

 

 

Venice – Infinitely Avant-garde

Verwacht in mei 2023

Munch – Love Ghosts and Lady-vampires

Verwacht in juni 2023