Het theaterseizoen 2022-2023 begint in september!

Ook in het seizoen 2022-2023 komen er weer fijne theater- en muziekvoorstellingen voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. Kaartjes kosten € 9,- (André het Astronautje € 10,-) en komen in de loop van de tijd online in de verkoop via het overzicht in de Agenda.

> Bekijk voor het bestellen even de spelregels.

Dit zijn de voorstellingen van 2022-23:

 

Zondag 18 september 11.00: André het Astronautje

Klein Amsterdam Producties

Familievoorstelling, geschikt voor kinderen van 4-8 jaar.
De voorstelling duurt ong. 45 minuten. Klik op de foto voor een voorproefje!

Hoe word je een goede astronaut? Moet je weten waar de planeten staan? En hoe kom je daar eigenlijk, in de ruimte?

In André het Astronautje onderzoekt een kleine jongen deze vragen vanachter zijn computer. Met behulp van internet leert hij van alles wat hij moet weten over de ruimte en bereidt hij zich voor op zijn reis naar de maan. Hij is druk in de weer op Aardbol.com. Hij zoekt en klikt en het ene na andere pakket wordt bezorgd. Uit één doos haalt hij de aarde, uit de volgende de loeihete zon. Het zonnestelsel ontstaat in vloeiende bewegingen, ondersteund door prachtige muziek. Objecten worden magisch mooi. De jongen bouwt en repareert, zo reist hij uiteindelijk met een zelfgebouwde raket naar de maan. Eenmaal op de maan gaat hij op onderzoek en doet hij een bijzondere ontdekking.

In deze solovoorstelling, met o.a. de stem van André Kuipers bijgestaan door unieke soundscapes van componist en muziekkunstenaar Daan van West, maken de kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze kwetsbare planeet. Het is een theatrale vertaling van Kuipers’ boek André het Astronautje, waarin hij laat zien hoe wondermooi de aarde is, dat techniek en wetenschap superleuk zijn en hoe gaaf het is om dromen waar te maken.

 

 

Zondag 2 oktober, 11.00:  Kabouter Thijm

Poppentheater Koekla

Familievoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.  Kaartje: € 9,-
De voorstelling duurt ongeveer 50 minuten. Klik op de foto voor een voorproefje!

Kabouter Thijm woont in een gezellige, oranje pompoen. Hij zorgt goed voor de bijtjes. Op een dag staat er een klein, dik varkentje op de stoep. Het varkentje heeft honger. Kabouter Thijm geeft hem honing en daarna mag het varkentje voor de bijen zorgen. Ook als Thijm er niet is. Op zo’n dag is de honing verdwenen. Wie heeft dat gedaan? Het varkentje, zijn vriendinnetje muis, de trol of het elfje?

Kabouter Thijm, naar een prentenboek van Admar Kwant, is een grappige kabouter voorstellig voor de allerkleinsten over de natuur, de bijtjes en een beetje magie.

Kleurplaat:Klik op deze link om een leuke kleurplaat te downloaden.

 

 

Zondag 6 november, 11.00: Ollie Trollie reist naar de sterren 

TG De Vliegende Koffer

Familievoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Kaartje: € 9,-
De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten. Klik op de foto voor een voorproefje!

Ollie Trollie wil dat zijn opa Bollie Trol met hem speelt. Maar opa is druk met zijn grote liefhebberij; kijken naar de sterren en de maan. Ollie loopt mopperend weg. Dan ontdekt hij tot zijn grote schrik dat zijn opa er niet meer is. Waar is opa Bollie Trol? In de ruimte? Tussen de sterren? Op de maan? Lukt het Ollie om zijn opa te bereiken en het weer goed te maken?

Ollie Trollie maakt een spannende reis, natuurlijk samen met zijn maatje Vleermuis Vlerk én met nieuwe vrienden die ze onderweg ontmoeten. Sfeervol en humoristisch poppentheater met mooie vilten poppen, die voor herkenning en een vleugje ontroering zorgen.

 

 

Zondag 15 januari 2023, 11.00:  De kleine Prins

TG Houtje Touwtje

Familievoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kaartje: € 9,-
De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten. Klik op de foto voor een voorproefje!

Op hun eigenzinnige wijze hebben de mannen van Houtjetouwtje een heerlijke, uitvergrote kijkdoos gecreëerd waarin een wereld in- en uitschuift die letterlijk van bordkarton is gemaakt. Deze frisse kijk op de klassieke poppenkast is wederom van eigen hand, net als de poppen en de muziek, die dit keer live wordt uitgevoerd.

Een eigentijdse bewerking van het bekende boek van Antoine de Saint-Exupéry.

 

 

Zondag 2 april 2023, 11.00: De Wondertuin 

Theater Slof

Familievoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Kaartje: € 9,-
De voorstelling duurt ongeveer 35 minuten. Klik op de foto voor een voorproefje!

In de wondertuin groeit en beweegt alles mee op het ritme van de natuur. Vogels vliegen over, een rups knabbelt aan een blaadje, een plantje steekt voor het eerst zijn hoofd voorzichtig boven de grond uit en verandert langzaam in een grote, geurende bloem. Maar wanneer de tuinvrouw op een warme dag de tuin bewatert, gebeurt er iets wonderlijks. Wat eerst groot groeide, groeit nu reusachtig. Wat eerst zachtjes bewoog op de wind, lijkt nu te dansen in de rondte. Wat eerst een stille geurende bloem was, verandert opeens in een brullende zonnebloem…

Een beeldende, muzikale voorstelling over de groei – en veranderkracht in de natuur.