Weer een mooi theaterseizoen in 2024-2025

Ook in het seizoen 2024-2025 komen er weer fijne theater- en muziekvoorstellingen voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. Kaartjes kosten over het algemeen € 9,- en komen in de loop van de tijd online in de verkoop via het overzicht in de Agenda.

> Bekijk voor het bestellen even de spelregels.

Alle voorstellingen zijn op zondagochtenden. Hieronder staan de voorstellingen van het afgelopen theaterseizoen 2023-24

 

Zondag 17 september 2023 : De kleine ijsbeer

Theater Stof

Voorstelling geschikt voor kinderen van  2 jaar en ouder en hun familie.

Lars, de kleine ijsbeer, woont met zijn vader in een grote witte wereld van sneeuw en ijs. Hier voelt hij zich veilig en thuis. Op een avond staat er een  scherpe wind en de golven zijn woest. Zijn ijsschots breekt af en de zee neemt hem mee, weg uit zijn bekende poolwereld. Alles is opeens anders. Van vreemde groene planten tot bijzondere dieren en geluiden. Maar… hoe komt hij weer thuis? En …wat is thuis eigenlijk? Naar het beroemde prentenboek van Hans de Beer.

 

 

Zondag 15 oktober 2023, 11.00:  Kom je spelen?

Beeldenmakerij Laros en De Jong

Theatervoorstelling geschikt voor 4+

Door een merkwaardig voorval komen we in de fantasiewereld terecht. Wat is dit voor een wereld? Een bekende spierbundel wil met ons dansen en er moeten roze manen gekamd worden. Een computerspel slokt ons op en een enorm konijn wil per se de schat vinden, want die schat is heeeeel belangrijk. Hoe belangrijk? Kom je spelen? 

Met behulp van live te manipuleren projecties en grote speelfiguren gebaseerd op het speelgoed dat iedereen kent van nu (en vroeger), wanen wij ons in een wereld waarin alles mogelijk is, als je maar je fantasie durft te gebruiken. 

 

Zondag 19 november 2023, 11.00: Het boek van Sinterklaas

Poppentheater Jacobus Wieman

Een voorstelling met poppen, speciaal voor de jongste Sinterklaas-kinderen van 2+.  
Voor kinderen zijn de weken voor het Sinterklaasfeest de meest spannende tijd van het jaar. Om deze spanning te ontladen heeft Koos Wieman een voorstelling gemaakt speciaal voor de kleinsten. 
We zien het grote boek van Sinterklaas, maar komt Sinterklaas nu wel of niet of wordt het een voorstelling met ‘Sinterkoos’?
Het is een voorstelling waarin alle belangrijke attributen zoals het boek van Sinterklaas, de mijter, de stoel, Sint z’n baard en staf een rol spelen. Naast vele bekende liedjes leren de kinderen nog een oud welkomstlied en een speciaal door Koos gemaakt lied. Die zingt Koos samen met Poesie

 

Zondag 28 januari 2024, 11.00:  De baron die alles verzon

Studio Dondersteen

Voorstelling voor  6+

Ergens in een kleine en verlaten theater loopt een mannetje binnen. Het is de directeur. Het theater is rijp voor de sloop en aan hem de taak om het laatste decor en het aangevreten script op te ruimen… Tot zijn verbazing ontdekt hij ineens publiek op de tribune! Hij wil de mensen niet teleurstellen en na enige aarzeling besluit hij dat er dan maar iets gespeeld moet worden. Maar hoe speel je de uitbundige en prachtige verhalen van weleer in je eentje met anderhalve man en een paardenkop? En wie kent de Leugenbaron eigenlijk nog?

 

 

Zondag 25 februari 2024, 11.00: Dikkie Dik en de taart 

Joes Boonen

Voorstelling voor 2+

Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dick neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één… Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dick luistert niet… De taart is op en Dikkie Dick moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor de appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feest wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik? “Dikkie Dik en de taart” is een kleine sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders. Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling. Er mag volop gezonden en geroepen worden bij nieuwe originele liedjes over Dikkie Dik. 

 

 

 

 

 

 

Zondag 24 maart 2024, 11.00:

Het Muizenhuis – Sam en Julia op reis 

Vanaf 2 Producties
Voorstelling voor 3 +
Opa zeeman heeft zijn schip de hele wereld rondgevaren. Althans dat beweert hij in zijn sterke zeemansverhalen. De vissersvrouw heeft een stapel ansichtkaarten van over de hele wereld. Sam & Julia beleven de reizen opnieuw door er met opa te praten en er over te zingen. Actrice Abke Bruins vertelt, musiceert en bespeelt de inmiddels wereldberoemde muizen in hun reis rond de wereld. Overal waar ze komen ontmoeten ze andere muizen met hun eigen thuis. Als Sam & Julia na de reis ook weer thuis komen, beseffen ze: Thuis is waar je je muis voelt.