Het theaterseizoen 2020-2021 is begonnen!

Ook in het seizoen 2020-2021 zijn er weer fijne theater- en muziekvoorstellingen voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. Kaartjes komen in de loop van de tijd online in de verkoop via het overzicht in de Agenda.

Bekijk voor het bestellen even de spelregels.

 

 

In september:

Zaterdag 26 september 11.00: Jacobus (Koos) Wieman poppentheaterEen thuis voor muis

Foto: Marjola Le Comte

Familievoorstelling 4-7 jaar. Kaartje € 7,-

Duur voorstelling: 50 minuten. Klik op de foto voor een voorproefje!

Boem! Muis landt met een plof op een plank midden in de boekenkast. Hij is niet zomaar een muis, vindt hij zelf. Maar een muis van de bovenste plank. Een muis die reist door alle elementen: Aarde, lucht, water en vuur.

Waar hoort hij thuis? Ondergronds in het hol bij Mol? In de lucht bij de vogels? Of woont hij tussen de vissen onder water? Volgt hij de vuurhagedis die dol is op vuur? Muis gaat samen met zijn nieuwe vrienden op zoek naar een woning, waar hij na alle spannende avonturen thuis kan komen.

Met prachtig poppenspel in verschillende technieken, mooie muziek en boordevol grapjes. Kijk je mee?

 

 

Zaterdag 26 september 13.30: Jacobus (Koos) Wieman poppentheater – Ridder Clap van Rammelsteijn

Familievoorstelling 4-7 jaar. Kaartje € 8 ,-

Duur voorstelling: 55 minuten. Klik op de foto voor een voorproefje!

Ridder Clap springt om de zoveel jaar uit zijn schilderij, sinds de 13e eeuw al. En gelukkig steeds precies op het juiste moment!

In het museum waar zijn schilderij hangt, maken Frati en Suusje zich op voor een slaapfeestje. Ze mogen ‘s nachts in het museum blijven, omdat hun moeder, de museumdirecteur, overwerkt voor de opening van een belangrijke tentoonstelling. Kobus de suppoost houdt een oogje in het zeil. De rust dreigt verstoord te worden door twee boeven, die zich in het museum hebben verschanst. Ze smeden snode plannen en Frati en Suusje kunnen de hulp van Ridder Clap goed gebruiken om de boeven te overmeesteren.

Een voorstelling met veel spektakel van de bekende poppenspeler en verhalenverteller Jacobus Wieman. Met humor brengt hij in dit spannende avontuur de figuren uit het ridderboek (prentenboek) van Aart van Ewijk tot leven.

Ridder Clap sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2020: Geschiedenis.

 

In oktober:

Zondag 11 oktober, 11.00: Theater Stof  – Kiekeboe

Foto: Vera Rötger

Leeftijd: vanaf 1 jaar Kaartje € 7,-

Thema’s: spelen, dieren, verlegenheid, nieuwsgierigheid. Klik op de foto voor een voorproefje!
Duur van de voorstelling: 20 minuten. Na de voorstelling kunnen de kinderen in en met het decor spelen.

Ontmoet olifant, schaap, kikker en uil in een verrassend aaibaar decor waar van alles aan te ontdekken valt. Laat je meevoeren in deze stoffen wereld voor de allerkleinsten.

Een beeldende, lichte en muzikale voorstelling over hoe fijn het is om te verstoppen en daarna weer tevoorschijn te komen. Een verhaal over verlegenheid, nieuwsgierigheid en het plezier in spelen.

 

In 2021

Zaterdag 16 januari, 13.30: Theatergroep Houtjetouwtje – Vos en Haas: een feest voor Haas

Familievoorstelling 4-7 jaar. Kaartje € 9,-

Duur voorstelling: 45 minuten. Klik op de foto voor een voorproefje!

Haas is wintermoe. Vos weet niet hoe hij haar kan troosten en is ten einde raad. Dan schiet hem iets te binnen om Haas op te vrolijken: Hij geeft een feest, speciaal voor haar! Maar met hoeveel mensen moet je eigenlijk feest vieren? Met zijn vieren? Of kan dat ook met zijn tweeën? En wat als je ongenode gasten krijgt? Hoe dan ook: dit feestje zal niet snel worden vergeten.

Een speelse, interactieve voorstelling met aanstekelijk poppenspel en veel muziek. De poppen duiken op in en rondom de boekenkast en brengen dit Vos en Haas-verhaal over vriendschap en verlangen op een bijzondere manier tot leven.