Het theaterseizoen 2021-2022 is afgelopen

 

Ook in het seizoen 2022-2023 komen er weer fijne theater- en muziekvoorstellingen voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. Kaartjes komen in de loop van de tijd online in de verkoop via het overzicht in de Agenda.

Bekijk voor het bestellen even de spelregels.

Dit waren de voorstellingen van 2021-22:

Zaterdag 9 oktober 13.30: Poppentheater Koekla – De drie biggetjes

Voor kinderen vanaf 3 jaar.

De voorstelling duurt ong. 50 minuten. Klik op de foto voor een voorproefje!

Wie bouwt het sterkste huis?
Nif, Naf en Noef trekken de wijde wereld in. Al snel wordt het herfst en ze besluiten ieder een huisje te bouwen. Noef heeft geen geduld en bouwt zijn huisje lekker makkelijk van stro. Nif wil snel klaar zijn en bouwt zijn huisje van takken. Naf besluit dat ze een degelijk huisje van steen gaat bouwen. De drie kleine biggetjes hebben het gezellig in hun nieuwe huisjes maar ze weten niet dat de wolf op de loer ligt. Lukt het de wolf om de biggetjes te pakken te krijgen? Of zijn ze hem te slim af?
Een muzikaal verhaal in een dynamisch decor, gespeeld met de directe kracht van professionele handpoppen. Sfeervolle muziek, humor en spanning zorgen voor de juiste sfeer.

 

Zondag 14 november: Theatergroep Houtjetouwtje – Vos en Haas: een feest voor Haas

Familievoorstelling 4-7 jaar.

Duur voorstelling: 45 minuten. Klik op de foto voor een voorproefje!

Haas is wintermoe. Vos weet niet hoe hij haar kan troosten en is ten einde raad. Dan schiet hem iets te binnen om Haas op te vrolijken: Hij geeft een feest, speciaal voor haar! Maar met hoeveel mensen moet je eigenlijk feest vieren? Met zijn vieren? Of kan dat ook met zijn tweeën? En wat als je ongenode gasten krijgt? Hoe dan ook: dit feestje zal niet snel worden vergeten.

Een speelse, interactieve voorstelling met aanstekelijk poppenspel en veel muziek. De poppen duiken op in en rondom de boekenkast en brengen dit Vos en Haas-verhaal over vriendschap en verlangen op een bijzondere manier tot leven.

 

Zondag 20 februari 11.00: Studio Dondersteen – Museum op z’n Kop

Familievoorstelling vanaf 4 jaar. De voorstelling duurt 45 minuten.
Klik op de foto voor een voorproefje!

Meneer B. heeft ander werk ! Hij mag de wacht houden bij de kostbare museumstukken in het Museum van de Vergeten Tijd. Vanavond is zijn eerste avond in de zaal met belangrijke voorwerpen uit de wereldgeschiedenis. Hij mag het Ei van Columbus bewaken, de Wijnkan van Odysseus, de Hoed van Buffalo Bill en de Hamer van Thor, om er maar een paar te noemen.
Hij doet natuurlijk vreselijk zijn best !
Als hij ontdekt dat één van de schilderijen aan de muur scheef is komen te hangen, probeert hij dit natuurlijk onmiddellijk op te lossen. Dat is het begin van een hilarisch avontuur vol met onverwachte wendingen, waarbij zowel historische feiten als persoonlijke herinneringen van Meneer B. door elkaar heen lopen. Een hilarische duik in het verleden, met veel maffe momenten en muziek.

Op een lichte en luchtige manier met veel humor zien we Meneer B. worstelen met de tijd en zijn eigen geheugen. De voorstelling gooit alle tijden door elkaar, zowel de historische feiten als de persoonlijke herinneringen van Meneer B. Dit levert een hilarische en tegelijkertijd ontroerend beeld op van een man die volledig de weg kwijt is, maar door zijn improvisatievermogen weet te overleven.

 

Zondag 20 maart 11.00:

Theater Smoespot – Spring

Familievoorstelling  vanaf 4 jaar. De voorstelling duurt 50 min. Klik op de foto voor een voorproefje!

Springen of niet springen, dat is de vraag

Didi is een eekhoorn. Eekhoorns springen van tak naar tak. Dat zegt hun instinct. Maar… wat als je niet durft? Gelukkig komt Didi Storm tegen, die helpt haar.
Storm is een hond. Honden zoeken en speuren. Dat zegt hun instinct. Maar… wat als je niks te zoeken hebt? Samen openen ze een detectivebureau: Spring en Speur. Voor dieren die iets kwijt zijn of willen weten.

Renate en Bo vertellen met hun poppen, in een speels decor, de avonturen van Didi en Storm die vaak in de clinch liggen met hun instinct. Zij komen erachter dat het soms goed is om niet te springen, maar dat je soms ook gewoon de sprong moet wagen…

 

Zondag 10 april 11.00:
Jacobus Wieman – Poppencabaret

Familievoorstelling vanaf 6 jaar. De voorstelling duurt 55 minuten.
Klik op de foto voor een voorproefje! Kaartje: € 9,-

Het is dikke pret bij Poppentheatercabaret!

Handje de handschoen, Bout Big en Klier de gier, ze spelen allemaal hun eigen(zinnige) rol in deze cabareteske poppentheatervoorstelling. Op humoristische en onderhoudende manier laat poppenspeler Koos Wieman iedere pop als typetje tot leven komen en laat daarmee zien welke poppenspel technieken er bestaan. De marionet Heks sluit de rij in deze fantasierijke voorstelling.

In deze voorstelling over poppenspel gebruikt Koos Wieman op een onderhoudende manier veel verschillende technieken. Hij begint met een simpele handschoen en eindigt tenslotte met het ingewikkelde marionettenspel. Koos is als het ware de conferencier die het publiek een blik achter de schermen gunt. Ook al wordt de illusie zogenaamd verbroken, toch werkt deze meteen weer als de poppen zich gaan bemoeien met het verloop van de voorstelling. Zo worden ze geduchte en soms lastige tegenspelers. Aan het publiek de vraag om Koos te helpen…