Theater en cabaret, seizoen 2023-24

Na de eerste succesvolle proef met So Long Cohen in 2022 programmeren we méér theater voor volwassenen. In het seizoen 2023-24 wasen er concerten en muziektheatervoorstellingen van Britta Maria (Franse chansons), Beatrice en Vera van der Poel (ABBA XS), Jop Wijlacker en Dennis Kolen (Simon and Garfunkel) en Mart Hillen (gitaarsolist)  en cabaretvoorstellingen van Ronald Snijders en Mylou Frenken. Ook te zien waren de Halvefinalisten van het Kleinkunst Festival van de Amsterdamse Kleinkunstacademie. 

Ook in seizoen 2024-2025 zijn er nieuwe voorstellingen geprogrammeerd. Binnenkort komen de bijzonderheden hier te staan. De voorstellingen worden in de loop van de tijd aangekondigd op de home page

 

 

 

 

 

Britta Maria: Vive La Chanson!
Donderdag 28 september 2023 Tickets: € 20.00

Al vele jaren brengen zangeres Britta Maria, pianist/zanger Maurits Fondse samen met de accordionist Oleg Fateev chansons in het theater. In het nieuwe theaterconcert Vive La Chanson! zingen en spelen zij ontroerende chansons van Aznavour, Brel, Gréco, Gainsbourg, Piaf, e.a.  Aangevuld met zelfgeschreven chansons en een enkele vertaling naar het Nederlands. Chansons, die je meevoeren naar de lichtstad Parijs en die de Franse ziel blootleggen. Liederen vol weemoed, maar ook levensvreugde, over het leven in al haar facetten, de liefde, de hoop maar ook de pijn. Tussen de chansons door worden er bijzondere verhalen en anekdotes verteld over de grote chansonièrs.  

Beatrice en Vera van der Poel: Dancing Queens – Extra Small Tribute to ABBA
Donderdag 26 oktober 2023, Tickets: € 20.00

De zussen Beatrice en Vera van der Poel kruipen in de huid van de blonde Agnetha en de rode Anni-Frida. Ze brengen het repertoire van Abba op een bijzondere manier, zoals de liedjes geschreven zijn, zingend bij de piano. De dames vertellen bovendien het verhaal van Abba. Het succes, de roddels stalkers, het drama, de achterklap, de sleutelparty’s en de wrok, alles wat je altijd al wilde weten over Abba. Dancing Queen, The Winner Takes it All, Knowing Me Knowing You, Voulez Vous, SOS en natuurlijk Mama Mia!  Dancing Queens XS Tribute to ABBA  is een feest der herkenning en voor elke generatie een heerlijk avondje met tijdloze hits. 

Jop Wijlacker en Dennis Kolen: Simon & Garfunkel – Old Friends
Donderdag 7 december, tickets: € 20.00

Na vier succesvolle jaren met hun voorstelling Sound of Silence komen Jop Wijlacker en Dennis Koolen met het vervolg Simon & Garfunkel Acoustic – Old Friends. Een nostalgische muzikale reis met weergaloze tweestemmigheid. Een spraakmakend verhaal, intrigerende beelden en uiteraard prachtige muziek van Simon & Garfunkel. Old Friends gaat over ouder worden in een steeds sneller veranderde wereld; met momenten van bezinning en muziek met een lach en een traan. Jop en Dennis brengen ons dichter bij Simon & Garfunkel dan we ooit durfden te dromen…

Ronald Snijders: Een avond met mij
Donderdag 25 januari 2024, tickets: € 23,00

Een tijdje geleden stond Ronald Snijders 10 jaar solo in het theater en dat viert hij met zijn vijfde show. In “Een avond met mij” gaat hij terug naar hoe alles begon. Met de mensheid, met de taal, met zijn aankomst bij het theater. Swingende verhandelingen, indrukwekkende versprekingen, kortstondige liedjes, normale humor, nieuwe pincodes en natuurlijk een exclusief interview met de allereerste mens op aarde: welkom in het gekantelde universum van Ronald Snijders.  

Halvefinalistentournee van het Amsterdams Kleinkunst Festival
Donderdag 29 februari 2024, tickets: € 20.00

Drie zinderende voorrondes hebben ze inmiddels doorstaan, met gepaste trots presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de zes halvefinalisten van de AKF Sonneveldprijs 2024. Tijdens de halvefinalistentournee bestormen de cabaret -, kleinkunst – en taalkunsttalenten het land om zichzelf aan het brede publiek te presenteren en bereiden ze zich voor op de finales in De Kleine Komedie. In samenwerking met een professionele regisseur die past bij het type maker, krijgen ze de ruimte om hun programma aan te scherpen, bij te schaven, te toetsen en te raffineren. Daarnaast volgen de zes makers het Keep an Eye Masterclasses programma en krijgen ze les van gevestigde namen uit het theatervak. Wie schopt het uiteindelijk tot de finale mag zichzelf de winnaar noemen van de AKF Sonneveldprijs, AKF Publieksprijs. Eerdere winnaars van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn o.a. Maarten van Roozendaal, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Yentl en de Boer, Stefano Keizer, nOOb en Valentina Tóth.     

Mylou Frencken:  Minnares
Vrijdag 22 maart 2024, tickets: € 20.00

Vroeger was een minnares een vrouw met macht, aanzien, glamour (en een paleisje). Maar waar was de liefde? Minnaressen van nu worden gezien als vrouwen voor wie de liefde bestaat uit lust en lijden. Ze smachten en wachten op hun moment, dat nooit komt. Maar een minnares, vindt zangeres en cabaretière Mylou Frencken, is zoveel meer… in haar nieuwe voorstelling geeft zij het woord haar ware betekenis terug. ”Vrouwen emanciperen en feminiseren zich een slag in de rondte, terwijl ze intussen tegemoet blijven komen aan mannelijke fantasieën over verleidsters en femmes fatales. Voor mij is een minnares iemand die liefheeft vanuit haar eigen behoefte, met vrouwelijke kracht, finesse en speelsheid. Wie wil er nu geen goede minnares zijn”? Mylou Frencken onderzoekt openhartig de kunst van het beminnen, inspiratie puttend uit een grote en tragische minnaressen zoals Madame de Pompadour, Marilyn Monroe, Mata Hari en Monica Lewinsky. Minnares: Mylou Frencken wil het graag zijn. Op háár voorwaarden en háár manier. 

Mart Hillen: Mart & Movies
Donderdag 11 april 2024, tickets €20,00        

In zijn programma Mart & Movies vertelt Mart Hillen, het jongste gitaarfenomeen van Nederland, over zijn passies voor films en de muziek die ervoor gemaakt is. Hij speelt door hem opnieuw gearrangeerde filmmuziek uit klassiekers als Titanic en Mission Impossible, maar ook uit de recente film als Bohemian Rhapsody over Queen.  

Op zijn 21e veroverde Mart Hillen de theaters met zijn eerste soloprogramma In Concert. Wie hem heeft gezien en gehoord, wil meer. Met zijn virtuoze gitaarspel schept hij schilderachtige beelden die het publiek meenemen in een andere wereld.                                                                                     

Recensies:
Theaterparadijs: “Hillen weet de toon en intensiteit van het nummer op weergaloze wijze te vertolken op slecht één instrument. Zijn speeltechniek is zo perfect en soms is het moeilijk te geloven dat je slechts naar één gitaar aan het luisteren bent. Zijn vingercoördinatie is tijdens het spelen van een subliem hoog niveau.”

Giel Beelen: “ Je kunt je niet voorstellen, maar dit gebeurt allemaal op één en dezelfde gitaar!”

 

                                                                                                                                 

 

 

 

2.9.2022