Theater en cabaret, seizoen 2024-25

 

Na de eerste succesvolle proef met So Long Cohen in 2022 programmeren we méér theater voor volwassenen. In het seizoen 2023-24 waren er concerten en muziektheatervoorstellingen van Britta Maria (Franse chansons), Beatrice en Vera van der Poel (ABBA XS), Jop Wijlacker en Dennis Kolen (Simon and Garfunkel) en Mart Hillen (gitaarsolist)  en cabaretvoorstellingen van Ronald Snijders en Mylou Frenken. Ook te zien waren de Halvefinalisten van het Kleinkunst Festival van de Amsterdamse Kleinkunstacademie. 

Ook in seizoen 2024-2025 zijn er nieuwe voorstellingen geprogrammeerd. Hieronder is te vinden wie er op het podium in de grote zaal zullen staan. Kaartjes komen in de loop van de tijd online in de verkoop via het overzicht in de  Agenda.

 

2024

Gerard Alderliefste, Mijn Favorieten
Donderdag 26 september, 20.00, Tickets: € 20.00

Gerard Alderliefste staat dertig jaar op het podium en viert dat met “Mijn Favorieten” Nooit kwam u zo dicht bij Gerard in een persoonlijke show waarin hij zijn verhaal combineert met zijn eigen werk, zijn favoriete Franse Chansons en songs van Shaffy. Samen met u legt hij zijn muzikale weg opnieuw af. De weg die hem naar huiskamers, bruiloften, partijen, festivals en ontelbare theaters leidde. Die hem samenwerkingen bracht met mensen als Ramses Shaffy, Liesbeth List, Paul de Leeuw en Cor Bakker. Een weg met één rode draad: spelplezier en de liefde voor muziek. En dat viert hij vanavond met u, zijn dierbare publiek.

Gerard wordt begeleid door de hartverwarmende viool van Maria Eldering.

 

 

Ricky Koole– Onwijs Gers
Vrijdag 18 oktober, 20.00, tickets: € 21.00

Na omzwervingen van New Orleans tot Tennessee vindt Rickey Koole zichzelf terug thuis in Nederland. Waar gaat het nu uiteindelijk om? Wat zocht ze al die tijd? Ze gaat terug naar haar eigen wortels in Zuid –Holland, naar de mooie jaren “80, en naar haar allereerste ambitie: persoonlijke liedjes maken waar het publiek iets aan heeft!

Liedjes die troost bieden, die je hard kunt meezingen, gewoon weer in het Nederlands. Met haar vrienden van de band Ocobar maakt ze eindelijk weer een onwijs gerse Nederlandse plaat met liedjes die soms weemoedig maken en dan weer zorgen dat je vrolijk wordt en vol goede moed vooruit kunt.

Soms moet je rondzwerven om daarna te kunnen waarderen waar je eigenlijk al die tijd al was. Ver zoeken om heel dichtbij te vinden waar het om gaat en waar je het meest op je plek bent.

 

Gestampte Meisjes: Dream On
Donderdag 14 november, 20.00, tickets: € 21,00

Esmee en Thenera, De Gestampte Meisjes, is een fysiek Cabaretduo met snelle voorstellingen en ……….met een tikje schaamteloos, rauw randje. De Gestampte Meisjes maken voorstellingen met dans, zang en onvervalste beats, gevolgd door kwetsbare verhalen en altijd een onverwachte twist. Wat is jouw grootste nachtmerrie? Kom erachter in de nieuwe absurde en muzikale voorstelling van de Gestampte Meisjes. In  “Dream On” nemen ze hun grootste angsten onder de loep. Van oorlog tot die ene puist op je voorhoofd. Een mix van cabaret meets House of Horror, de gekste nachtmerries en onverwachte wendingen, angstaanjagend grappig: Een nachtmerrie waar je alleen van kunt dromen…

“Briljant bedacht en waanzinnig goed uitgevoerd”

 

2025

Ocobar: Forever Clapton!
Donderdag 30 januari, 20.00, tickets: € 22.00

In 2025 wordt Eric Clapton 80 jaar. De heren van Ocobar zijn enorme liefhebbers van zijn muziek. Eerder maakten zij al de voorstelling Wonderful Tonight. In Forever Clapton! vieren ze de muzikale hoogtepunten uit zijn bewogen leven. Van nummers van de Yardbirds en Cream naar de songs uit de jaren 70 en 80 tot aan zijn laatste meesterwerken waaronder Sunshine of your Love, Forever Man, Tears in Heaven en Layla. Lekker ruig of just “unplugged”.

De drie rasmuzikanten van Ocobar hebben hun sporen ruim verdiend. Bassist en zanger Bart Wijtman neemt de vocals van Clapton voor zijn rekening, en speelt keybord, Rob Wijtman drumt en doet de percussie. Cok van Vuuren speelt alle akoestische en elektrische gitaren. Forever Clapton! van Ocobar is een muzikaal verjaardagscadeau voor de legendarische gitarist en zanger Eric Clapton.

 

Cabaret Theater de Kijkdoos, Drie voorstellingen voor één kaartje. Arie Vuyk, Rop Janze en Ruth Elings
Donderdag 6 maart, 20.00, tickets  € 15,00

Arie Vuyk speelt Op Dreef!

Op zijn vierde jaar kreeg Arie Vuyk een bijna-dood ervaring. Terug op aarde begon hij zich te ergeren aan Zwitserse zakmessen, de gemiddelde smaak, stickers en musea. Dat was in het hiernamaals allemaal beter geregeld… Vijftig jaar later viert Arie in het theater zijn bijna-dood ervaring met liedjes, conferences, typetjes en met u. Arie vuyk won drie cabaretfestivals, verscheen op televisie en speelde in New York en Reykjavik in het Engels. In de pers: “Arie Vuyk laat de wereld lachen”, “Arie Vuyk is een natuurtalent”.

Rop Janze Ben ik dit?

In zijn nieuwe voorstelling Ben ik dit? zingt, dicht, grapt en rapt Rop over zijn doorgeschoten zelfcompassie, de dolgedraaide digitalisering van de verzorgingsstaat en het overwinnen van schroom om aangeboden hulp aan te nemen. Natuurlijk komen ook zijn alter ego’s langs: Annie van Driel, de vrouw op leeftijd met naar moeilijke benen die maar liefst drie keer corona kreeg. Rop speelde vele voorstellingen door het hele land in theaters, bibliotheken en scholen. Hij begon als stand-up comedian bij de Comedy Train en presenteerde de Margreet Dolman Mens en Gevoelens-avonden.

Ruth Elings: Volg Mij

In “Volg Mij” neemt kleinkunstenaar Ruth Elings (winnaar Utrechts Kleinkunstfestival 2023) je aan de hand als je verandering een beetje spannend vindt. Ze is er namelijk achter gekomen dat er een hoop moet veranderen in de wereld, hoewel de dominee van de kerk waarin ze opgroeide daar toch net iets anders over denkt. Ruth Elings brengt een prachtig muzikaal kleinkunstprogramma. Ze is op het toneel een pure verschijning en een goede verteller, geloofwaardig, ontwapenend en gevoelig. Zo schetst ze zeer beeldend en verfijnd situaties uit haar jeugd die haar gevormd hebben. Over verwondering, essentiële levensvragen en de zoektocht naar zichzelf. Ze laat nieuwe lichtjes schijnen op universele thema”s en zet het publiek aan het denken. Bovendien heeft zij een mooie stem waarmee ze prachtige liedjes zingt.

Cabaret Theater De Kijkdoos, Drie voorstellingen voor een kaartje. Arie Vuyk, Ropo
Janze en Ruth Elings

Maartje en Kine: De Bingo Show
Donderdag 10 april, 20.00, tickets €23,00        

Na vier theatershows en het winterspektakel “Sneeuwbeesten” gaan Maartje en Kine terug naar de kern: “Bingo”. Het leven is een loterij: Je kunt geluknummers trekken of het ongeluk treffen – en niemand die het weet…Vanavond kijk je naar een muzikale bingoshow met oude en nieuwe nummers uit het rijke repertoire van deze multi-instrumentalisten.

Moeiteloos leiden Maartje & Kine je van Brahms naar Beatbox, van Frans Schubert naar Frans Bauer. Verwacht een warmbloedig liedjesprogramma over grote (verloren) liefdes, hartstochtelijke dagdromen maar ook kolderieke meezingers. En heb je geen verstand van muziek, zijn er altijd nog mooie prijzen te winnen! Wat zal het worden: een reis naar Ibiza of een doos kapotte gloeilampen…

Dit duo blinkt uit in de combinatie klassieke en hypermoderne muziek. Hun voorstellingen zijn humoristisch en ontroerend. Virtuoos en verrukkelijk plat. Samen spelen ze meer dan twintig instrumenten, waaronder banjo, viool, piano, balalaika, harp en neusfluit.

 

 

                                                                                                                             

 

 

 

2.9.2022