Elk schooljaar kiezen de oudste groepen leerlingen van de basisscholen in Voorschoten welke films we draaien. Iedere maand is er een andere school aan de beurt om de keuzefilm te bepalen. Na een pauze van bijna een jaar zijn we in oktober weer gestart met de schoolvoorstellingen.

De keuzefilmavond van groepen 6-8 van de Emmaus basisschool wordt nog even uitgesteld. Ze hebben gekozen voor “Ron ‘s gone wrong” en dat houden ze nog tegoed.

 

Hoe werkt het?

De leerlingen krijgen op school een stemformulier waarmee ze stemmen op één van 4 voorgestelde films of ze dragen zelf een film voor. Na het tellen van de stemmen weten we welke film de keuzefilm van de school is. Uiteraard hopen we dat veel  leerlingen naar ‘hun’ film komen kijken.

De bioscoop heeft maximaal 96 plaatsen.  Kaartjes voor de keuzevoorstelling zijn op school te reserveren. Vraag naar de intekenlijst! Betalen gebeurt aan de kassa (bij voorkeur met pinbetaling). Een kaartje (film + Capri-Sun en een zakje snoep/chips/popcorn in de pauze) kost  € 7,-  (of €  8,- bij 3D-films).

In dit filmpje wordt het uitgelegd.

Let op: De filmavond is een reguliere voorstelling van Stichting Kinderfilmtheater Voorschoten en er zal dus geen begeleiding zijn vanuit de school. Het bezoek aan de bioscoop gebeurt op eigen gelegenheid en voor eigen verantwoording.

 

Update Corona-maatregelen d.d. 12 september

    • Bij deze voorstelling zijn alleen kinderen van de school aanwezig. Kinderen in de basisschool-leeftijd mogen naast elkaar zitten. Ervaring leert dat er soms ouders bij blijven en dat kan ook als iedereen zich houdt aan de maatregelen tegen de verspreiding van corona. Volg aub de aanwijzingen van het personeel op. 
    • Kom niet als u of iemand in uw huishouden (1) in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona heeft gehad of (2) in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten.
    • Bij binnenkomst handen ontsmetten, hoesten/niezen in elleboog
    • Aan de kassa liefst betalen met contactloze pin en als het niet anders kan, zoveel mogelijk gepast.

 

Wanneer is de volgende voorstelling?

De eerstvolgende keuzefilmavond is van de Emmausschool, de datum wordt later bepaald.. Ze gaan dan hun keuzefilm “Ron’s Gone Wrong” bekijken..

Animatiefilm, familiefilm (VS/VK 2021) 107 min. Kijkwijzer: 6
Ron is een wat onhandige jongen van 11 jaar met ‘n nieuwe wandelende en pratende digitale beste vriend: Barney. Ron vindt dat zijn robotmaatje niet helemaal werkt. Barney heeft nogal eens gekke storingen die zorgen voor een reis boordevol humor, actie en avontuur waarin ze leren dat niet alles altijd perfect is.

image

Waar konden de leerlingen van “De Emmaus” bij hun keuzefilmavond uit kiezen?

Alle films zijn in de Nederlands gesproken versie. Klik op de link onder de poster voor een voorproefje.