Ook dit schooljaar kiezen de oudste groepen leerlingen van de basisscholen in Voorschoten welke films we draaien. Iedere maand  is er een andere school aan de beurt om de keuzefilm te bepalen. Op vrijdag 13 maart was de laatste keuzefilmavond van dit schooljaar van de Gevers Deynoot basisschool. De leerlingen hadden de keuze uit 4 films en daarbij is “Dolittle” het best uit de bus gekomen.

 

Hoe werkt het?

De leerlingen krijgen op school een stemformulier waarmee ze stemmen op één van 4 voorgestelde films of ze dragen zelf een film voor. Na het tellen van de stemmen weten we welke film de keuzefilm van de school is. Uiteraard hopen we dat veel  leerlingen naar ‘hun’ film komen kijken. De bioscoop heeft 96 plaatsen.  Kaartjes voor de keuzevoorstelling zijn op school te reserveren. Vraag naar de intekenlijst! Betalen gebeurt aan de kassa (als het kan met pinbetaling).Een kaartje (film + Caprisun en een zakje snoep/chips/popcorn in de pauze) kost dan € 7,-  (of €  8,- bij 3D-films).

 

In dit filmpje wordt het uitgelegd.

Let op: De filmavond is een reguliere voorstelling van Stichting Kinderfilmtheater Voorschoten en er zal dus geen begeleiding zijn vanuit de school. Het bezoek aan de bioscoop gebeurt op eigen gelegenheid en voor eigen verantwoording.

 

Wanneer is de volgende voorstelling?

Dit schooljaar zullen er jammer genoeg geen keuzefilmavonden meer zijn. We hopen er in september weer mee te starten.

 

Dit waren de kandidaten van De gevers deynoot Basisschool

  • De Club van Lelijke Kinderen
  • Dolittle
  • Kruimeltje en de strijd om de goudmijn
  • Onward

(Alle films zijn in de Nederlands gesproken versie. Klik op de poster voor een voorproefje.):