Elk schooljaar kiezen de oudste groepen leerlingen van de basisscholen in Voorschoten welke films we draaien. Iedere maand is er een andere school aan de beurt om de keuzefilm te bepalen.

Op vrijdag 18 november om 19.00 uur was de tweede voorstelling van dit jaar met de groepen 6-8 van de ds Fortgensschool. De meeste stemmen waren voor “Minions: Hoe Gru Superschurk werd”.

 

Hoe werkt het?

De leerlingen krijgen op school een stemformulier waarmee ze stemmen op één van 3 voorgestelde films of ze dragen zelf een film voor. Na het tellen van de stemmen weten we welke film de keuzefilm van de school is. Uiteraard hopen we dat veel  leerlingen naar ‘hun’ film komen kijken.

De bioscoop heeft maximaal 96 plaatsen.  Kaartjes voor de keuzevoorstelling zijn op school te reserveren. Vraag naar de intekenlijst! Betalen gebeurt aan de kassa (bij voorkeur met pinbetaling). Een kaartje (film + Capri-Sun en een zakje snoep/chips/popcorn in de pauze) kost  € 8,-  (of €  9,- bij 3D-films).

In dit filmpje wordt het uitgelegd.

Let op: De filmavond is een reguliere voorstelling van Stichting Kinderfilmtheater Voorschoten en er zal dus geen begeleiding zijn vanuit de school. Het bezoek aan de bioscoop gebeurt op eigen gelegenheid en voor eigen verantwoording.

    • Bij deze voorstelling zijn alleen kinderen van de school aanwezig.
    • Aan de kassa liefst betalen met pin en als het niet anders kan, zoveel mogelijk gepast.
    • Basismaatregelen tegen verspreiding corona: Kom niet als jij of iemand in huis in de afgelopen 24 uur last had van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten. Geef elkaar de ruimte en hoest/nies in de elleboog

 

Wanneer is de volgende voorstelling?

De volgende schoolfilmavond is in 2023. Datum wordt nog bekend gemaakt. Aanvang is doorgaans 19.00 uur.

Waar kONDen de leerlingen van de FORTGENSSCHOOL bij hun keuzefilmavond uit kiezen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle films zijn in de Nederlands gesproken versie. Klik op de link onder de poster voor een voorproefje.

 

MINIONS: HOE GRU SUPERSCHURK WERD (NL)
We zien hoe de grootste superschurk ter wereld zijn iconische Minions ontmoet en met hen de meest verschrikkelijke crew uit de filmgeschiedenis vormt.
Lang voordat hij een superschurk wordt, is Gru een 12-jarig jongetje in een buitenwijk in 1970 die vanuit zijn kelder plannen smeedt om de wereld te veroveren. Maar dat gaat nog niet zo goed. Als de Minions, onder wie Kevin, Stuart, Bob en Otto op Gru’s pad komen bundelen ze hun krachten. Ze bouwen hun eerste schurkenhol, ontwerpen hun eerste wapens en bereiden hun eerste missie voor. Samen nemen ze het op tegen een bende van de meest onverschrokken criminelen.

MISFIT THE SWITCH
WAAATTT. DIT. IS. AWESOME! Er komt gewoon een nieuwe Misfit film  Noah (Stefania) maakt THE SWITCH van haar leven wanneer ze niet naar het Hoogland mag en verplicht naar het Lorentz moet. Samen met haar bestie Jessey bedenkt ze een geniaal plan: wat als ze wisselen van identiteit en daarmee van school? Alles lijkt te werken, tot ze op het Hoogland als Misfit wordt bestempeld. Lukt het haar ondanks haar geheim een Misfit squad te vinden en alsnog mee te doen aan Dance United, dé danswedstrijd voor scholen?

TOTEM
De elfjarige Ama uit Rotterdam beleeft een spannend en magisch avontuur wanneer ze probeert te ontsnappen aan de politie die haar met haar familie wil terugbrengen naar Senegal, het land waar ze vandaan komen. Op haar zwerftocht krijgt ze gezelschap van een gigantisch stekelvarken die ze Totem noemt en haar beschermer en gids wordt.  Openingsfilm CINEKID 12 oktober 2022 en vanaf 13 oktober te zien in de bioscopen!

? VRIJE KEUZE