Ook dit schooljaar kiezen de oudste groepen leerlingen van de basisscholen in Voorschoten welke films we draaien. Iedere maand  is er een andere school aan de beurt om de keuzefilm te bepalen. Op vrijdag 29 november 19.00 u. is de keuzefilmavond van de Fortgens basisschool. De meeste stemmen gingen naar “De Club van Lelijke Kinderen”.

 

Hoe werkt het?

De leerlingen krijgen op school een stemformulier waarmee ze stemmen op één van 4 voorgestelde films of ze dragen zelf een film voor. Na het tellen van de stemmen weten we welke film de keuzefilm van de school is. Uiteraard hopen we dat veel  leerlingen naar ‘hun’ film komen kijken. De bioscoop heeft 96 plaatsen.  Reserveren kan door in te tekenen op de gastenlijst via school. Een kaartje (film + Caprisun en een zakje snoep/chips/popcorn in de pauze) kost dan € 7,- / €  8,- bij 3D-films.

Kaartjes voor de keuzevoorstelling zijn op school te reserveren. Vraag naar de intekenlijst! Betalen gebeurt aan de kassa (als het kan met pinbetaling).

In dit filmpje wordt het uitgelegd.

Let op: De filmavond is een reguliere voorstelling van Stichting Kinderfilmtheater Voorschoten en er zal dus geen begeleiding zijn vanuit de school. Het bezoek aan de bioscoop gebeurt op eigen gelegenheid en voor eigen verantwoording.

 

Wanneer is de volgende voorstelling?

In december slaan we even over, omdat die maand al druk genoeg is op de scholen. De volgende keuzefilmavond zal in januari/februari 2020 zijn.

 

Dit waren de kandidaten:

  • Frozen 2 : 7 stemmen
  • The Lion King: 5 stemmen
  • Shaun het Schaap: het Ruimteschaap: 20 stemmen
  • De Club van Lelijke Kinderen: 29 stemmen
  • Vrije keus: —

(Alle films zijn in de Nederlands gesproken versie. Klik op de poster voor een voorproefje.):