Elk schooljaar kiezen de oudste groepen leerlingen van de basisscholen in Voorschoten welke films we draaien. Iedere maand  is er een andere school aan de beurt om de keuzefilm te bepalen. Na een pauze van bijna een jaar gaan we weer van start met een schoolvoorstelling op vrijdag 1 oktober, 19.00. De school die het spits afbijt is “De Regenboog”

 

Hoe werkt het?

De leerlingen krijgen op school een stemformulier waarmee ze stemmen op één van 4 voorgestelde films of ze dragen zelf een film voor. Na het tellen van de stemmen weten we welke film de keuzefilm van de school is. Uiteraard hopen we dat veel  leerlingen naar ‘hun’ film komen kijken.

De bioscoop heeft maximaal 96 plaatsen.  Kaartjes voor de keuzevoorstelling zijn op school te reserveren. Vraag naar de intekenlijst! Betalen gebeurt aan de kassa (bij voorkeur met pinbetaling). Een kaartje (film + Capri-Sun en een zakje snoep/chips/popcorn in de pauze) kost  € 7,-  (of €  8,- bij 3D-films).

In dit filmpje wordt het uitgelegd.

Let op: De filmavond is een reguliere voorstelling van Stichting Kinderfilmtheater Voorschoten en er zal dus geen begeleiding zijn vanuit de school. Het bezoek aan de bioscoop gebeurt op eigen gelegenheid en voor eigen verantwoording.

 

Update Corona-maatregelen d.d. 12 september

  • Bij deze voorstelling zijn alleen kinderen van de school aanwezig. Kinderen in de basisschool-leeftijd mogen naast elkaar zitten. Ervaring leert dat er soms ouders bij blijven en dat kan ook als iedereen zich houdt aan de maatregelen tegen de verspreiding van corona. Volg aub de aanwijzingen van het personeel op. 
  • Kom niet als u of iemand in uw huishouden (1) in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona heeft gehad of (2) in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten.
  • Bij binnenkomst handen ontsmetten, hoesten/niezen in elleboog
  • Aan de kassa liefst betalen met contactloze pin en als het niet anders kan, zoveel mogelijk gepast.

 

Wanneer is de volgende voorstelling?

De volgende keuzefilmavond in het schooljaar 2021-22 is in november.

Waar kunnen de leerlingen van “De Regenboog” bij hun keuzefilmavond uit kiezen?

We hebben een mooie lijst van films om uit te kiezen:

  • Paw Patrol: De Film
  • De Boss Baby: Familiezaken
  • De Croods 2 – Een Nieuw Begin
  • Spirit – Ongetemd
  • een zelf te nomineren film

Alle films zijn in de Nederlands gesproken versie. Klik op de link onder de poster voor een voorproefje.