Elk schooljaar kiezen de oudste groepen leerlingen van de basisscholen in Voorschoten welke films we draaien. Iedere maand  is er een andere school aan de beurt om de keuzefilm te bepalen. Op vrijdag 27 november is de Emmaus basisschool aan de beurt. Na de herfstvakantie krijgen ze hun stemlijst.

 

 

Hoe werkt het?

De leerlingen krijgen op school een stemformulier waarmee ze stemmen op één van 4 voorgestelde films of ze dragen zelf een film voor. Na het tellen van de stemmen weten we welke film de keuzefilm van de school is. Uiteraard hopen we dat veel  leerlingen naar ‘hun’ film komen kijken.

De bioscoop heeft maximaal 96 plaatsen.  Kaartjes voor de keuzevoorstelling zijn op school te reserveren. Vraag naar de intekenlijst! Betalen gebeurt aan de kassa (bij voorkeur met pinbetaling). Een kaartje (film + Capri-Sun en een zakje snoep/chips/popcorn in de pauze) kost  € 7,-  (of €  8,- bij 3D-films).

Update Corona-maatregelen

  • Bij deze voorstelling zijn alleen kinderen de school aanwezig. Kinderen in de basisschool-leeftijd mogen naast elkaar zitten. Ervaring leert dat er soms ouders bij blijven en dat kan ook als iedereen zich houdt aan de 1,5 meter afstand tot andere bezoekers, ook kinderen van andere huishoudens. Voor ouders geldt ook dat ze de verplichte looproute in het Cultureel centrum moeten volgen.
  • Kom niet als u of iemand in uw huishouden (1) in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona heeft gehad of (2) in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten.
  • Bij binnenkomst handen ontsmetten, hoesten/niezen in elleboog
  • Aan de kassa liefst betalen met contactloze pin en als het niet anders kan, zoveel mogelijk gepast. Er wordt gewerkt aan een online-bestelsysteem zodat de kinderen een e-ticket krijgen en er in de bioscoop zelf niet meer hoeft te worden betaald

 

In dit filmpje wordt het uitgelegd.

Let op: De filmavond is een reguliere voorstelling van Stichting Kinderfilmtheater Voorschoten en er zal dus geen begeleiding zijn vanuit de school. Het bezoek aan de bioscoop gebeurt op eigen gelegenheid en voor eigen verantwoording.

 

Wanneer is de volgende voorstelling?

De volgende keuzefilmavond is op 27 november.

Waar konden de leerlingen van De Vos bij hun keuzefilmavond uit kiezen?

We hadden een mooie lijst van films om uit te kiezen:

  • Trolls Wereldtour
  • De Piraten van Hiernaast
  • Lassie
  • Scoob! was de meestgekozen film

(Alle films zijn in de Nederlands gesproken versie. Klik op de poster voor een voorproefje.)