Elk schooljaar kiezen de oudste groepen leerlingen van de basisscholen in Voorschoten welke films we draaien. Iedere maand is er een andere school aan de beurt om de keuzefilm te bepalen.

 

Hoe werkt het?

De leerlingen krijgen op school een stemformulier waarmee ze stemmen op één van drie voorgestelde films of ze dragen zelf een film voor. Na het tellen van de stemmen weten we welke film de keuzefilm van de school is. Uiteraard hopen we dat veel leerlingen naar ‘hun’ film komen kijken.

De bioscoop heeft maximaal 96 plaatsen. Kaartjes voor de keuzevoorstelling zijn op school te reserveren. Vraag naar de intekenlijst! Betalen gebeurt aan de kassa (bij voorkeur met pinbetaling). Een kaartje (film + Capri-Sun en een zakje snoep/chips/popcorn in de pauze) kost € 9,-

In dit filmpje wordt het uitgelegd.

Let op: De filmavond is een reguliere voorstelling van Stichting Kinderfilmtheater Voorschoten en er zal dus geen begeleiding zijn vanuit de school. Het bezoek aan de bioscoop gebeurt op eigen gelegenheid en voor eigen verantwoording.

– Bij deze voorstelling zijn alleen kinderen van de school aanwezig.
– Aan de kassa liefst betalen met pin en als het niet anders kan, zoveel mogelijk gepast.

Wanneer is de volgende voorstelling?

De eerste filmavond van dit jaar is van de Nutsbasisschool  is op vrijdag 15 september. De meeste stemmen gingen naar “De Oneindige Slijmfilm”

Waar konden de leerlingen bij hun keuzefilmavond uit kiezen?

– De Oneindige Slijmfilm

– Super Mario Bros. Movie

– <<Vrije keuze>>

Alle films zijn in de Nederlands gesproken versie.