Elk schooljaar kiezen de oudste groepen leerlingen van de basisscholen in Voorschoten welke films we draaien. Iedere maand is er een andere school aan de beurt om de keuzefilm te bepalen. In januari is dat basisschool De Regenboog.

 

Hoe werkt het?

De leerlingen krijgen op school een stemformulier waarmee ze stemmen op één van drie voorgestelde films of ze dragen zelf een film voor. Na het tellen van de stemmen weten we welke film de keuzefilm van de school is. Uiteraard hopen we dat veel leerlingen naar ‘hun’ film komen kijken.

De bioscoop heeft maximaal 96 plaatsen. Kaartjes voor de keuzevoorstelling zijn op school te reserveren. Vraag naar de intekenlijst! Betalen gebeurt aan de kassa (bij voorkeur met pinbetaling). Een kaartje (film + Capri-Sun en een zakje snoep/chips/popcorn in de pauze) kost € 9,-

In dit filmpje wordt het uitgelegd.

Let op: De filmavond is een reguliere voorstelling van Stichting Kinderfilmtheater Voorschoten en er zal dus geen begeleiding zijn vanuit de school. Het bezoek aan de bioscoop gebeurt op eigen gelegenheid en voor eigen verantwoording.

– Bij deze voorstelling zijn alleen kinderen van de school aanwezig.
– Aan de kassa liefst betalen met pin en als het niet anders kan, zoveel mogelijk gepast.

Wanneer is de volgende voorstelling?

De vierde filmavond van dit schooljaar is van de  Basisschool De Regenboog op vrijdag 9 februari. De meeste stemmen gingen naar Juf Braaksel en De Magische Ring

Waar konden de leerlingen bij hun keuzefilmavond uit kiezen?

– Juf Braaksel en de Magische Ring

– Kattenkwaad in het museum

– Vogelvlucht

– Wish

 

Alle films zijn in de Nederlands gesproken versie.