In oktober en november 2019 waren er concertdocumentaires over Miles Davis, Pavarotti, Aretha Franklin, Bruce Springsteen. Op 8 januari 2020 werd met “Elvis: That’s the Way It Is”  herdacht dat Elvis Presley 85 jaar zou zijn geworden. In de zomer van 2020 werd het gemis aan live concerten en festivals enigszins opgevuld met terugblikken op legendarische concerten van The Rolling Stones,  INXS, The Cure en het Popfestival in Kralingen in 1970.

Klassieke muziek kwam aan bod in een serie over 4 grote componisten: Haydn, Mozart, Chopin en Beethoven en een concertregistratie van Jonas Kaufmann “My Vienna”

 

 

In november-december 2020:

Kaartjes voor onderstaande voorstellingen komen uiterlijk 2 weken van tevoren  in de verkoop. Te bestellen via de Agenda

 

Zaterdag 28 november, 20.00: Three Tenors: Voices for Eternity

Concertfilm/documentaire, 90 min. Kaartje: € 8,50

Hoogtepunten van het eerste gezamenlijke optreden van de Drie Tenoren in Caracalla in 1990 en het vervolg in Los Angeles. Gelardeerd met interviews en nog niet eerder vertoonde beelden van achter de schermen werpt deze documentaire meer licht op de vriendschap èn rivaliteit tussen de legendarische operasterren.

It’s been 30 years since Luciano Pavarotti, José Carreras and Plácido Domingo made their historic debut as The Three Tenors at the ancient baths of Caracalla on the eve of the 1990 Football World Cup. Three Tenors: Voices for Eternity celebrates the emotional highlights of that first concert and the sequel in Los Angeles. With brand new interviews and never-before-seen backstage footage, this documentary offers a fascinating insight into the rivalries and friendships of the legendary opera stars from 1990 through to Pavarotti’s passing in 2007.

 

Vrijdag 4 en zondag 13 december, 20.00: Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace 

Concertfilm, muziek (VK 2020 – Releasedatum 05-11-2020), 103 min. Kijkwijzer: AL
Kaartje: (€ 12,50)

Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace werd in juni 2020 opgenomen, toen het Verenigd Koninkrijk langzaam uit de lockdown kwam, als reactie op de beperkingen en isolatie van de maanden ervoor. Het evenement dat aanvankelijk alleen online te zien zou zijn, is er nu als uitgebreide bioscoopversie, inclusief vier nog niet eerder uitgebrachte opnames. Het optreden werd gefilmd door de bekroonde cameraregisseur Robbie Ryan (The Favourite, Marriage Story, American Honey) in de prachtige West Hall van Alexandra Palace, Londen. De montage is van de hand van Nick Emerson (Lady Macbeth, Emma, Greta). De muziek werd opgenomen door Dom Monks.

 

Donderdag 17 december, 20.00: Concerto: A Beethoven Journey

(Beethoven 250 jaar)  

Documentaire/concertregistratie/biografie Speelduur 92 min. Première 16 december 2020

Vier jaar lang heeft regisseur Phil Grabsky de gevierde concertpianist Leif Ove Andsnes gefilmd tijdens een wereldtoernee met het Mahler Chamber Orchestra waarbij hij de vijf pianoconcerten van Beethoven vertolkt.

Leif Ove Andsnes wordt beschouwd als een van de beste hedendaagse pianisten van deze tijd. De documentaire geeft een kijkje in de wereld van een pianist van wereldklasse, maar meer nog probeert de film aan de hand van de concerten de vele mythen uit het leven van Beethoven te ontrafelen. Hoe werd dit wonderbaarlijke talent uit Bonn een van de grootste componisten ter wereld tegen de tijd dat hij het vijfde concert schreef?