In oktober en november 2019 waren er concertdocumentaires over Miles Davis, Pavarotti, Aretha Franklin, Bruce Springsteen. Op 8 januari 2020 werd met “Elvis: That’s the Way It Is”  herdacht dat Elvis Presley 85 jaar zou zijn geworden. In de zomer van 2020 werd het gemis aan live concerten en festivals enigszins opgevuld met terugblikken op legendarische concerten van The Rolling Stones,  INXS, The Cure en het Popfestival in Kralingen in 1970. In 2022 volgden concerten van The Doors en Oasis en was er een documentaire over het succes van Motown.

Klassieke muziek kwam aan bod in een serie over 4 grote componisten: Haydn, Mozart, Chopin en Beethoven en een concertregistratie van Jonas Kaufmann “My Vienna”

 

In 2022/23:

Kaartjes voor onderstaande voorstellingen komen uiterlijk 2 weken van tevoren in de verkoop. Te bestellen via de Agenda of aan de kassa van het filmtheater (geopend vanaf een half uur voor en tot de aanvang van de voorstellingen).

 

Woensdag 23 november, 20.00: Liam Gallagher – Knebworth 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Concertfilm, documentaire (VK 2022). De film komt uit op 18-11-2022.
Regisseur: Toby L.
Speelduur: ? min. Kijkwijzer: AL.  Bestel kaartje: €  15,-

Dit jaar keerde Liam Gallagher tegen alle verwachtingen in terug naar Knebworth Park, waar in de zomer van 1996 een menigte muziekfans zich verzamelde om Oasis te zien optreden in twee legendarische shows. Voor Liam Gallagher werd het een triomfantelijke comeback met twee uitverkochte optredens voor 170.000 fans en zijn 3e solo album C’mon You Know, waarmee hij voor de 3e keer met een studio release op nummer 1 in de Engelse albumlijst belandde.

In Liam Gallagher – Knebworth 22 zien we Liam op de plek die voor altijd verbonden is met het ongekende succes van zijn voormalige band. De opnamen van de concerten gefilmd vanuit 20 cameraposities, laten zien dat Liam Gallagher als soloartiest nog altijd veel te bieden heeft. In de documentaire ook nieuwe interviews met de popster en backstage materiaal. En natuurlijk de verhalen van zijn crew en fans van alle leeftijden en uit alle delen van de wereld, met specifieke aandacht voor de emotionele en sociale context van de shows in de jaren ’90, vergeleken met het tumult van ons huidige tijdperk.

 

David Bowie: Moonage Daydream

Nieuwe muziekdocumentaire over de Britse popzanger David Bowie (1947 – 2016), 135 min. Kijkwijzer:12.

Kaartje: € 8,50