In oktober en november waren er concertdocumentaires over Miles Davis, Pavarotti, Aretha Franklin, Bruce Springsteen. Op 8 januari 2020 werd met “Elvis: That’s the Way It Is”  herdacht dat Elvis Presley 85 jaar zou zijn geworden.

 

Verwacht:

Kaartjes voor onderstaande voorstellingen komen uiterlijk 4 weken van tevoren  in de verkoop. Te bestellen via de Agenda of aan de kassa van het filmtheater (geopend vanaf een half uur voor en tot de aanvang van de voorstellingen).

28 februari: Marianne & Leonard: Words of Love (documentaire over Leonard Cohen & Marianne Ihlen)
6 maart: In Search Of Beethoven (muziekdocumentaire)
10 april: In Search Of Mozart (muziekdocumentaire)
17 april: INXS Live Baby Live at Wembley Stadium (digitaal gerestaureerde concertopname)
8 mei: In Search Of Chopin (muziekdocumentaire)
19 juni: In Search Of Haydn (muziekdocumentaire)

 

Vrijdag 28 februari, 20.00: Marianne & Leonard: Words of Love (documentaire over Leonard Cohen & Marianne Ihlen)

Speelduur: 102 min. Kijkwijzer: 16.  Kaartje € 8,50

In 1960 was het idyllische Griekse eiland Hydra een ontmoetingsplek voor vrije geesten. Het was het ideale decor voor de ontluikende liefde tussen Marianne en Leonard. Ze maakten deel uit van een groep buitenlandse artiesten, schrijvers en muzikanten die zich daar verzameld hadden in de tijd van de vrije liefde en het open huwelijk. De film volgt hun relatie vanaf de eerste dagen op Hydra tot de tijd waarin Leonard een succesvolle muzikant werd en toont de impact van zijn carrière op hun relatie. Marianne & Leonard: Words of Love laat met niet eerder vertoonde beelden de hoogte- en dieptepunten van Leonard’s muzikale loopbaan zien én de muze die Marianne was. De relatie hield geen stand, maar het liefdesverhaal zou de rest van hun leven doorgaan. Marianne en Leonard stierven drie maanden na elkaar.

Trailer: https://youtu.be/ZyUw233IC4I

 

 

 

 

Verwacht op 17 april 2020: INXS Live Baby Live at Wembley Stadium (digitaal gerestaureerde concertopname)

Digitaal gerestaureerde opname van het klassieke optreden van INXS in het Wembley-stadion op 13 juli 1991.

Never Tear Us Apart,Suicide Blonde en Need You Tonight zijn maar enkele van de vele internationale hits van de Australische band INXS. Voor de vroegtijdige dood van de charismatische frontman Michael Hutchence op 22 november 1997 trad de band in total meer dan tweeduizend keer op. Het optreden in het Wembley-stadion in Londen in 1991 was een ijkpunt in de geschiedenis van de band. Op 13 juli speelde de band voor 74.000 uitzinnige fans de show van hun leven. Dit concert wordt nu voor het eerst in digitaal gerestaureerde vorm in de bioscoop vertoond.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=8R6VHy_HaBg

Never Tear Us Apart,Suicide Blonde en Need You Tonight zijn maar enkele van de vele internationale hits van de Australische band INXS. Voor de vroegtijdige dood van de charismatische frontman Michael Hutchence op 22 november 1997 trad de band in total meer dan tweeduizend keer op. Het optreden in het Wembley-stadion in Londen in 1991 was een ijkpunt in de geschiedenis van de band. Op 13 juli speelde de band voor 74.000 uitzinnige

2020 Beethoven-jaar

Serie “In Search of…” de vier grootste componisten aller tijden

 
In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren op 16 december in Bonn. Een goede reden om komend jaar stil te staan bij een viertal grote componisten. Vanaf 6 maart t/m juni is er een serie documentaires te zien over  Beethoven, Mozart, Chopin en Haydn.

 

 

6 maart: In Search of Beethoven

VK 2019, 146 min.
Regisseur Phil Grabsky belicht het leven van componist Beethoven aan de hand van diens oeuvre. Hij plaatst elke compositie chronologisch in Beethovens biografie met behulp van briefcitaten en onderneemt een muzikale zoektocht. In Keulen, Bonn, Berlijn, Dresden, Praag, Wenen en andere steden gaat hij op zoek naar de echte Ludwig van Beethoven. Geen andere componist is zo vaak geciteerd, geschilderd, beschreven en gebruikt voor politieke en revolutionaire doeleinden (variërend van marxisme tot fascisme), maar wie was de echte Beethoven? Wie was de man achter het romantische beeld van de gekwelde kunstenaar met zijn wilde haren, dwarse karakter en gefronste wenkbrauwen? En wat heeft Beethovens muziek en imago onsterfelijk gemaakt? In “In Search of Beethoven” komen de grootste musici en Beethoven experts ter wereld aan het woord. Hun visies geven een nieuwe kijk op de legendarische componist.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=tLZxAloB6r4

 

10 april: In Search Of Mozart

VK 2019, 135 min.
Regisseur Phil Grabsky treedt ter letterlijk in de voetsporen van de componist en maakt een muzikale ontdekkingsreis naar het ware verhaal achter de mythe. Vanuit Mozart’s krappe geboortehuis in Salzburg voert In Search of Mozart langs de vele vorstenhuizen van Europa waar vader Leopold met zijn wonderzoon de show stal. Fragmenten uit Mozart’s oeuvre krijgen alle ruimte terwijl wereldberoemde historici, hedendaagse componisten en muzikanten ingaan op de genialiteit achter de melodieën en sporen van Mozart’s persoonlijke geschiedenis.

Grabsky ensceneert niets, maar gebruikt vele brieven die Mozart aan zijn ouders en zijn vrouw Constanze stuurde om langzaam een opgewekt, gedreven en avontuurlijk mens te doen herleven. In Search of Mozart ontrafelt zo het ware dramatische verhaal van een muzikaal talent die al eeuwen in staat is zowel het grote publiek als de muzikale avant-garde voor zich te winnen.

8 mei: In Search of Chopin

19 juni: In Search of Haydn