In oktober en november 2019 waren er concertdocumentaires over Miles Davis, Pavarotti, Aretha Franklin, Bruce Springsteen. Op 8 januari 2020 werd met “Elvis: That’s the Way It Is”  herdacht dat Elvis Presley 85 jaar zou zijn geworden. In de zomer van 2020 werd het gemis aan live concerten en festivals enigszins opgevuld met terugblikken op legendarische concerten van The Rolling Stones,  INXS, The Cure en het Popfestival in Kralingen in 1970.

Klassieke muziek kwam aan bod in een serie over 4 grote componisten: Haydn, Mozart, Chopin en Beethoven en een concertregistratie van Jonas Kaufmann “My Vienna”

 

 

In 2021:

Kaartjes voor onderstaande voorstellingen komen uiterlijk 2 weken van tevoren in de verkoop. Te bestellen via de Agenda

Donderdag 28 okober, 20.00: Oasis Knebworth

Documentaire/concertregistratie (VK 2021), 111 min. Kijkwijzer: AL. Trailer

Kaartje: € 8,50

Op 10 en 11 augustus 1996 kwamen 250.000 jonge muziekfans samen in Knebworth Park, om Oasis te zien optreden in twee recordbrekende, tijdperk-bepalende shows. De concerten waren binnen een dag uitverkocht: maar liefst 2,5 miljoen mensen (2% van de gehele Britse bevolking!) probeerden tickets te kopen. De optredens kwamen in een tijd waarin het Verenigd Koninkrijk langzaam maar zeker uit een lange recessie kroop. Een golf van vertrouwen in eigen kunst en cultuur, die de naam ‘Cool Britannia’ kreeg, verspreidde zich door het land: Oasis’ opkomst weerspiegelde deze hervonden zelfverzekerheid. Met een setlist boordevol absolute hits, zoals Champagne Supernova, Wonderwall en Don’t Look Back in Anger, waren de twee dagen in Knebworth zowel een hoogtepunt in het succes van de band als een mijlpaal voor een hele generatie. Oasis Knebworth 1996 vertelt het verhaal van dat weekend, en van de speciale band tussen Oasis en haar fans. Dit verhaal wordt verteld via de ogen van deze fans, maar ook door aanvullende interviews met de band en de concertorganisatoren. Regisseur Jake Scott stelde de film samen van uren aan concertopnames en nooit eerder vertoonde beelden. Een uitgelaten en op momenten aangrijpende filmische viering van een van de belangrijkste concerten van de afgelopen 25 jaar.

 

 

Vrijdag 29 oktober 20.00: Hitsville, The Making of Motown

Documentaire, muziek, (VS 2019, releasedatum  september 2021), 113 min. Kijkwijzer: AL Trailer

Kaartje: € 8,50

Hitsville, The Making of Motown is een muziekdocumentaire die zich richt op de periode vanaf de geboorte van Motown in Detroit in 1958 tot de verhuizing naar Los Angeles begin jaren zeventig. De film vertelt voor het eerst het complete verhaal van eigenaar en oprichter, Berry Gordy. Hij heeft door zijn unieke aanpak in een muzikaal, cultureel en politiek roerige en inspirerende tijd Motown tot het meest succesvolle platenlabel aller tijden gemaakt. De oprichting en het aanvankelijke succes van Motown werd bereikt tijdens een periode van aanzienlijke raciale spanningen in Amerika en te midden van de snelgroeiende burgerrechtenbeweging. Maar voorop staat de geweldige muziek die het heeft opgeleverd.

 

 

 

 

Vrijdag 5 november, 20.00 The Doors: Live at The Bowl ’68 Special Edition

Muziek, concertfilm (VS 2021), 92 min.

Kaartje € 12,50

Op 5 juli 1968 speelden The Doors een legendarisch concert op de planken van de Hollywood Bowl in Los Angeles. Dit concert wordt gezien als een van de beste optredens van de band die ooit is vastgelegd op film. Het optreden vond plaats na het succes van de release van het derde album van The Doors “Waiting for the Sun”, en hun nummer 1 hit “Hello, I Love You”.

The Doors: Live at the Bowl ’68 Special Edition is zorgvuldig gerestaureerd van originele cameranegatieven en opnieuw gemixt en gemasterd met behulp van de oorspronkelijke multi-track tapes. Het gehele concert is van begin tot eind te zien, met onder andere hits als “Hello, I Love You”, “The WASP”, “Light My Fire”,  “Spanish Caravan” en “The End”. Daarnaast is er exclusief voor bioscoop een muzikaal optreden én interview te zien met John Densmore (drummer), Robby Krieger (gitarist) en Doors Manager, Jeff Jampol.

Robby Krieger zelf zei: “De magie die is verricht om de beeld- en geluidskwaliteit van deze show te optimaliseren zal iedereen het gevoel geven alsof ze op de eerste rij in de Hollywood Bowl zitten”.