In oktober en november 2019 waren er concertdocumentaires over Miles Davis, Pavarotti, Aretha Franklin, Bruce Springsteen. Op 8 januari 2020 werd met “Elvis: That’s the Way It Is”  herdacht dat Elvis Presley 85 jaar zou zijn geworden. In de zomer van 2020 werd het gemis aan live concerten en festivals enigszins opgevuld met terugblikken op legendarische concerten van The Rolling Stones,  INXS, The Cure en het Popfestival in Kralingen in 1970.

Klassieke muziek kwam aan bod in een serie over 4 grote componisten: Haydn, Mozart, Chopin en Beethoven en een concertregistratie van Jonas Kaufmann “My Vienna”

 

 

In 2021:

Kaartjes voor onderstaande voorstellingen komen uiterlijk 2 weken van tevoren  in de verkoop. Te bestellen via de Agenda

 

Datum nog onbekend, 20.00: Concerto: A Beethoven Journey

(Beethoven 250 jaar)  

Documentaire/concertregistratie/biografie Speelduur 92 min. Première 16 december 2020

Vier jaar lang heeft regisseur Phil Grabsky de gevierde concertpianist Leif Ove Andsnes gefilmd tijdens een wereldtoernee met het Mahler Chamber Orchestra waarbij hij de vijf pianoconcerten van Beethoven vertolkt.

Leif Ove Andsnes wordt beschouwd als een van de beste hedendaagse pianisten van deze tijd. De documentaire geeft een kijkje in de wereld van een pianist van wereldklasse, maar meer nog probeert de film aan de hand van de concerten de vele mythen uit het leven van Beethoven te ontrafelen. Hoe werd dit wonderbaarlijke talent uit Bonn een van de grootste componisten ter wereld tegen de tijd dat hij het vijfde concert schreef?