Best of IDFA on Tour 2024
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Genre:
Documentaire
Releasedatum:
NL 2024
Speelduur:
7 uur 0 minuten
Kijkwijzer:
9
Box Office:
€ 28,50 alleen films / € 46,- als film&food-arrangement
Taal:
Nederlands ondertiteld

Ook in 2024, op tweede paasdag 1 april, zal er weer een Best of IDFA on Tour op het programma staan.

IDFA, het International Documentary Festival Amsterdam, is het grootste en best bezochte documentaire-festival ter wereld. Op één dag, op tweede paasdag, maandag 1 april 2024 van 11.00 – ca 18.15 uur,  krijgt u ’n selectie te zien van vier prijswinnende films die door de jury’s van IDFA 2023 zijn bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of omdat ze je op een bijzondere manier raken.

 

Alleen de films bekijken of als Film & Food-arrangement

De ticketprijs voor alleen film kijken is € 28,50. Het is ook mogelijk om een Film&Food-arrangement à € 46,-  te boeken, waarbij ook de inwendige mens goed wordt verzorgd met koffie/thee met lekkers, een lunch, een drankje met snack in de laatste pauze. Kaartjes voor Film&Food kosten € 46,- .

  • Vriendenloterij VIP-kaart houders ontvangen € 5,50 korting per kaartje en mogen per VIP-kaart maximaal 2 kaarten aanschaffen. Op de bestelpagina vindt u de optie voor deze kortingskaartjes. Neemt u aub uw VIP-kaart als bewijs mee bij uw e-tickets met korting.
  • Er is géén losse ticketverkoop voor de afzonderlijke films.
  • De prijs van de Film & Food-kaartjes is inclusief koffie/thee, lunch en een drankje met snack in de laatste pauze
  • Cinevillepassen zijn geldig.

 

 

Op het programma:

Vanaf 10.30 uur: inloop (F&F-arrangement met koffie/thee)

11.00 – 12.30: Life is Beautiful

12.35 – 13.45: Lunchpauze

13.45 – 15.30: Sister of Mine en 1489

15.30 – 16.00: Pauze

16.00 – 17.30: Queendom


Life is Beautiful

Mohamed Jabaly (Noorwegen/Palestina, 90 mins) – Winnaar IDFA Award for Best Directing 

Tijdens een uitwisseling zit de jonge Palestijnse filmmaker Mohamed Jabaly ‘vast’ bij zijn gastgezin in de Noorse stad Tromsø: de grenzen van Gaza zijn dicht. Zijn strijd voor een werkvergunning brengt de hechte gemeenschap in actie.

 


Sister of Mine

Mariusz Rusiński (Polen, 30 mins) – Winnaar IDFA Award for Best Youth Documentary (13 jaar en ouder)

De jonge filmmaker Mariusz Rusiński richt zijn camera op zijn wanhopige ouders en zijn aan drugs verslaafde zeventienjarige zusje Zuzia. Hoe heeft het zover kunnen komen? En wat is zijn rol in de verziekte familiedynamiek?

 


1489
Shoghakat Vardanyan | 2023 |  | Armenië 76 min. Winnaar IDFA Award for Best Film

Als haar broer vermist raakt tijdens het Armeens-Azerbeidzjaanse conflict, besluit Shoghakat de zoektocht en het emotionele proces van haarzelf en haar ouders te filmen – ook op momenten waarop anderen de camera misschien hadden neergelegd.

 

 


Queendom

Agniia Galdanova (Frankrijk/VS, 98 min.) – #3 Audience Favorites

Queendom: De 21-jarige non-binaire performancekunstenaar Gena maakt met ducttape, afvalmateriaal en make-up uitzinnige creaties voor haar performances en accounts op social media. Op onwaarschijnlijk hoge hakken trekt ze als een buitenaards wezen door de straten en metrostations van Moskou uit protest tegen de op handen zijnde oorlog in Oekraïne en het geweld tegen de lhbtqi+-gemeenschap. In een land waar openlijk anders-zijn algauw als clandestiene homopropaganda wordt beschouwd, is dat levensbedreigend.